VETËM TË VDEKURIT JANË INDIFERENTË

VETËM TË VDEKURIT JANË INDIFERENTË
Shkruan: Refiqe R. Hamiti
Shihni në dorë të kujt na ka lënë perendia.
58 shtëpi shkau ,bëhen me zot shtëpie në Mitrovicë ,a ne në Kosovë s’kemi zot shtëpie me letra.
Kemi presidenc dhe parti politike , që varen nga të dyshuarit dhe të akuzuarit e tyre për krime!
Krejt bota shqiptare në gjumë, s’mundesh më as me gulinov, me i çkap nga heshtja e me u que në këmbë ,për me mujt me i ndal hovin Hashimit, Kadris,Ramushit,Fatmirit e Avdullah Hotit.
Hashim Thaçi është aq rrot ,s. sa guxon t’ia ngul thikën mbas shpinës Amerikës, he , hallall i qoftë!
Me plan , e pa plan i çon në Amerikë ,suxhukat e përzier mirë me lloj- lloj melmese që ju vjen era herë jasemin, herë manushaq, herë qenef .
Te na nuk funksion asgjë.
Sepse bash asgjajes s’ po i vjen era e mirë.
Nëse ka ardh puna deri këtu sa veteranët e UÇK-së t’i aplaudojnë publikisht vrasjeve të njerëzve të LDK-së para lufte dhe pas lufte e mos t’i tutën as Zotit, as Amerikës, as Drejtësisë, as njeriut-atëherë le të shfuqizohet Ligji për Specialen, nami le të bëhet!
Kujt i duhet një Gjykatë të cilën kur të duan e shfuqizojnë Hashimi, Kadria,Fatmiri dhe Ramushi ?
Edhe pa LVV shfuqizimin këta e bëjnë si atëherë kur e bënën fuqizimin e saj.
Sepse troq ta thotë ,pa marre ,ndërhyrësi kryesor në drejtësi Thaqi :”Unë jam ligji”.
Çfarë “Gjykate speciale “, e fortë është ajo për të cilën vendosin të dyshuarit dhe të akuzuarit e saj për krime sepse edhe në çoftë se ka diçka nga krimet për të cilat flitet ,këtyre hiq ” palla”, s’ju hanë sepse Gjykatë të fortë speciale për ta s’ka?
Gjykatë që varet nga disponimi dhe vullneti i kriminelëve, të cilët kur të duan e mbyllin ,kur të duan e prezentojnë në video duke bërë thirrje: Politika largë drejtësisë, a në realitet drejtësia në Kosovë është e të gjitha partive veç e LVV është shumë pak.
Vetëm të vdekurit sot për sot janë indiferent.
Le të ndodh çfarë të ndodh, edhe ” ishalla s’ndodh diçka” ,a qef kam boll me ndodh diçka,që kjo gjykatë t’i ndëshkonte njerëzit kryesor të PDK e AAK, NISMES e jo UÇK-në, sepse UÇK nuk ekziston qe 20 -të vite.
Vetëvendosje duhet ta shfrytëzojë rastin e madh e të pozicionohet kundër PDK/AAK, viktimë e ‘‘drejtësisë’’ ,e të cilëve është prej se ekziston vet. Na po e dimë që Lideri i LVV është kundër por përbrenda e ka njeriun që ia kënda me fol në 13 gjuhë.
Avdullah Hoti nuk është kah friksohet për asgjë, nuk është manjak,po shkon si telhyqe .
Sepse e shkrova lartë :” Hashim Thaçi është aq rrot ,s. sa guxon t’ia ngul thikën mbas shpinës Amerikës, he , hallall i qoftë” !
Edhe në qoftë se Avdullahun e bënë Kurban me 4 shtator bashkë me atë delegacionin e shkrumit. Hashimit ,Kadris, Ramushit por edhe Fatmirit po ju dridhen këmbët .E që janë fajtorë për krime, po tregon frika e tyre . U çmenden nga frika. Xhavit Haliti, ish duke u mjekuar te psikiatri dhe ia kish nis me i përdor barnat ma të forta të qetsimit.
Hashimi frikë për Qeverinë Koti s’ka sepse pasulit po i vjen era shkrum. Ishalla thikat e Albin Kurti biejnë në gjumin e 1001 netve sepse Albinit , hala si ka plas perdja. Sepse po i plasi perdja, s’ka që e ndal ,deri në Mal të Zi.
P.S. Çmenduni sa më herët më mirë, sepse të vdekurit kurr nuk do të çohen nga varret me fol, e ka parashikue Ibrahim Rugova . Ka thënë : Thaqit mos me i dhënë pushtetin por këta të LDK ,Hashimit ia falën pushtetin dhe partin LDK . Sa për pushtet ,pushtetit të Hashimit i vjen era shurrë. Sepse Agim Veliu dhe Avdullah Hoti pampersat i kanë vjerr te lama,sa herë që fryn era ,katundi bëhet kërdi, syt dhe gojën s’ka maskë që na i mbyll. Edhe në shkoftë denimi 200 euro të Devollit. Urra 1200 serb po vishin nesër në Mitrovicë mu ba banorë të 58 shtëpive!
Rrnoft Agim Veliu dhe Nasim Haradinaj !
Nesër në pafshi kund tym me sy.Mos u bëni patriota me shkue, e me shkym sepse shtëpis së re ,për përhajr duhet me ja ndezë zjemin