Të shtëna vdekjeprurëse pas një festë të rinjve në Floridë

Club BTë paktën dy të rinj u vranë dhe pesëmbëdhjetë të tjerë u plagosën në një përleshje që shpërtheu para një klubi nate në një « party » për adoleshentë në Florida. Kjo masakër e re, gjashtë javë pas asaj të Orlando-s, nuk është akt terrorizmi.

Të dy viktimat ishin 14 dhe 18 vjeç, njoftoi Myers Policinë Fort, qytetin e Jugut Florida, ku të shtënat shpërtheu në natën nga e diela deri të hënën. » Policia Fort Myers konfirmoj  se nuk është ndonjë akt i terrorit (siç janë përshkruar) apo terrorizmit, » tha ajo në një deklaratë.

Hetimi vazhdon për të sqaruar rrethanat e të shtënave ku mbetën edhe në mes të 14 dhe 16 të plagosur, disa prej tyre rëndë, tha policia. Zjarri shpërtheu rreth 00:30 të hënën (06:30 në Shqipëri), në parkingun klub natës « Club Blu ».

« Krejtë ndodhi kur klubi nisi të mbyllet dhe prindërit vinin të marrin fëmijët e tyre … e gjithë kjo ndodhi n’ato çaste, » shkroi Club Blu në Facebook. « Ka pasur roje të armatosura dhe një siguri të plotë brenda dhe jashtë lokalit… »/Filolet.