… Shkencëtarët në Universitetin e Oksfordit…

 

Shkencëtarët në Universitetin e Oksfordit dhe Spitalin Churchill në Mbretërinë e Bashkuar, kanë zbuluar përmes një studimi të bërë mbi 16 000 gra se ato mollaqe më të mëdha se mesatarja e QI  së tyre është më e lartë se e të tjerëve.

Në të vërtetë, dhjami që gjendet në mollaqe dhe kofshë të grave shkakton një prodhim madh të Omega 3 në trup i cili ngrit prodhimin e sasive të mëdha të acideve yndyrore të cilat mundësojnë zhvillim më të mirë të trurit.

Dhe jo vetëm kaq pasi gratë me mollaqe të shëndosha janë gjithashtu më rezistente ndaj diabetit dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Kjo do të shpjegohet me kolesterolin e tyre të ulët i cili do të prodhonte hormone për të metabolizuar sheqerin.

Hape bibliotekën> https://filolet.com/a-e-dini-se-1/