…se fjalët “sadizëm” dhe “mazokizëm” vijnë nga emrat e dy…

Fjalët “sadizëm” dhe “mazokizëm” vijnë nga emrat e dy njerëzve të parë (që dihen) që merren me praktika seksuale duke përdorur dhimbje, poshtërim dhe dominim. Sjellja e tyre seksuale tronditi aq shumë botën sa mori emrin nga këta dy njerëz, Donatien Alphonse François de Sade dhe Leopold von Sacher-Masoch. Sadizmi dhe mazokizmi vijnë pra nga emrat e praktikuesve të tyre të parë! Të dy ishin shkrimtarë të njohur; për aktet e tyre seksuale jashtëzakonisht të dhunshme dhe mizore, ata u akuzuan për disa krime seksuale, ata janë gjithashtu të famshëm për veprat e tyre të cilat përshkruajnë skena të dominimit, torturave, brutalitetit dhe nënshtrimit seksual në kërkimet e tyre për kënaqësi.