A e dini se… Sa pluhur hapësinor bie në tokë çdo vit?

A e dini se…

Sa pluhur hapësinor bie në tokë çdo vit?

Më tepër vlerësime janë aktuale, mirëpo shkencëtarë të shumtë flasin për  1 000 milionë gram, ndryshe thënë, 1 000 ton material hyn në atmosferë çdo vit duke u shtresuar mbi sipërfaqen e tokëss.  Disa hulumtues shkencorë pohojnë se grimcat të ndyshme( si psh. mikrobet) bien sikur shi nga lartiesi qiellore dhe vazhdojnë më shumë akoma por pa prova shkencore se organizmat jashtëtokësore janë shkaktare të epidemive gripale.

 

Hape biblitekën: https://filolet.com/a-e-dini-se-1/