Qeveria ruse shkarkoi shefin e doganave

AlkoMoskvë – Qeveria ruse të enjten shkarkoi shefin e Doganave të përfshirë në rastin e kontrabandës sëalkoolit, një zëvendësim ky i cili merr pjesë në një lojë të karrigeve  të menaxherëve rajonal dhe forcimin e ndikimit të përfaqësuesve të shërbimeve të sigurisë dy muaj para legjislativeve.

Me një dekret të publikuar në faqen e internetit të qeverisë, kryeministri Dimitri Medvedev ka dërguar shkarkimine tij Andrei Belianinovit, një ish-KGB të stacionuar në Gjermaninë Lindore në të njëjtën kohë me presidentin Vladimir Putin në vitin 1980 dhe që u emërua para dhjetë vjet në Shërbimit Doganor.

Ai u zëvendësua nga Vladimir Bulavin, i diplomuar në Akademinë e KGB-së dhe deputet në mes të viteve 2006 dhe 2008 . Në vitin 2013 përfaqëson Kreun e Shtetit për rajonin Northwest të Rusisë.

Largimi i z Belianinov vjen dy ditë pas bastisjeve që kanë shkaktuar një tronditje në Rusi në zyrën e tij dhe në shtëpinë e tij, si pjesë e një rasti kontrabandës të alkoolit luksoz./Filolet.