Putin në Francë më 19 tetor për t’u takuar me Hollande

Moskë – Presidenti rus Vladimir Putin do të vizitojë Francën në 19 tetor për bisedime me homologun e tij francez Francois Hollande mbi konfliktin në Siri dhe krizën në Ukrainë, tha të enjten kreu i Ministrisë së për Punë tëJashtëm ruse Sergej Lavrov.

Kjo vizitë ishte planifikuar disa kohë më parë që Krytari Putin  nga se njëherit do të marrë pjesë në inaugurimin në Paris të qendrës shpirtërore dhe kulturore ortodokse ruse, e cila ka për qëllim për të ngritur, përveç një katedrale ortodokse, një shkollë dygjuhëshe, një famulli dhe shërbime kulturore të Ambasadës.

« Ne jemi duke përgatitur vizitën e presidentit Putin në Francë me 19 tetor, ka thënë Lavrov në fillim të takimit të tij të enjten me ministrin francez të të punëve të jashtme, Jean-Marc Ayrault. Vizita e zotit Ayrault vjen në kohën kur Franca do të paraqesë një rezolutë për Sirinë në OKB./filolet