Më foli lulja Begonja

Xhevahir Cirongu

Më foli lulja  Begonja

Sapo kishte çelur ajo lule

Petalet krah hapur puthnin diellin,

Aroma e saj të kundrëmontëte

Mbi buzët e mija pjalmi kish’ ngelur.

 

Tek ajo dritare në parmak saksia

Përherë më përshëndet Begonja,

Mëngjeseve  aroma më zgjon nga gjumi

Dhe mbrëmjeve qetësisht me atë flija.

 

Ajo më flet me aromë maji

Dhe unë thyej heshtjen, asaj i flas,

Lulet e majit syçelura thurur gërshet

Aty frymon, domosdo vargi im si poet.

 

Rrugicës së lagjes bie një këmbanë

Fëmijët buzëqeshur si diell maji,

Tek vatrat si zjarre tregohet përrallë

Me njerëzit e poetin Begonja përqafuar!

    Durrës, 10 . 04. 2017