Masakra e Kotlinës

Masakra e Kotlinës

  • Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Më datën  30 Qershor 1999 –

Në Kotlinë të Kaçanikut u bë  masakër  e rëndë !

Përjetësisht me lot në sy  e lanë një të shkretën  nënë –

Serbët ia masakruan djalin , ia shkurtuan  krahë e  këmbë !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e  farë ,

Mallkojnë shqipet n’ botën mbarë …

Serbo –  sllavet  dalshin fare –

Pse urrejnë kaq shumë shqiptarët !

 

Krahë e  këmbë  ia  shkurtuan dhe  ia  hodhën në bunarë –

N’ tmerr të zi  e regjistruan dhe  e futën këtë djalë shqiptarë !

Dhe kështu  fshati  Kotlinë , në atë  grykë të Kaçanikut –

U shndërrua në lotinë nga forcat e serb armikut !…

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e  farë …etj.

 

Në atë  Grykë të  Kaçanikut , atje  në fshatin Kotlinë –

Nënë malësores  Hanife Lokut , sytë  nga vaji  iu bënë lotinë !

Serbët , djalin  ia masakruan , vetëm  pse ishte  shqiptarë –

Këmbë e krahë  ia shkurtuan dhe ia hodhën në bunarë !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e  farë …etj.

 

Familjarët  e Kotlinës , që i humbën t’ dashurit e tyre –

Momentet tmerruese edhe sot , i kujtojnë  me lot  për fytyre !

Njëra nga masakrat më të rënda , në Kotlinë të Kaçanikut –

Ishte bërë kundër shqiptarëve , nga forcat e serb  çetnikut !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e  farë …etj.

 

Në Kotlinë të Kaçanikut , me mendje në kokë  rreth floku –

Këtë masakër e kujton nëna e mjerë  Hanife Loku !

Djalin e së cilës , forcat serbe ia  vranë atë ditë –

Copë e grimë të  masakruar , në bunarë  ia  kishin qitë !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e  farë …etj.

 

Këtë djalë të masakruar , krahë e këmbë të këputur –

Këtë masakër për ta mbuluar , në bunarë e kishin futur !

N’ këtë masakër kishte persona që shpëtuan nga ky tmerr –

Banorët e gjallë tregojnë se si u vranë 22 veta përnjëherë ?!

 

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e  farë …etj.

 

Në  Kotlinë të  Kaçanikut , të banuar me malësorë –

N’ këtë masakër të armikut , u shënuan 30 dëshmorë !

30 dëshmorë  për liri , ranë  prej fshatit të  Kotlinës –

16 prej  t’ cilëve ishin ra  viktima të  civiles !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e  farë …etj.

 

Gjilan, më 30 .06. 2020 v.    Demir KRASNIQI