…Marok është shteti i parë…

A e dini se...?
...Marok është shteti i parë që njohu pavarësinë e SHBA

Me njojen a pavarësisë se SHBA më 1777,  pra një vit para Hollandës dhe gjashtë vjet para Britanisë së Madhe, si dhe shumë shteteve tjera të botës, një traktat miqësie në mes dy shteteve që u nënshkrua nga Sultan Muhamed III dhe Thomas Jefferson-it e  John Adams-it.

Nga këtu, Legacioni amerikan i “Institutit Tanger” në Marok gjindet monumenti i vetëm historik i Shteteve të Bashkuara i vendosur jashtë vendit.

Më shumë:

Biblioteka-01

Biblioteka-02