Lufta e Loxhes e vetmja luftë e fituar

Ramiz Dërmaku

KOLONELI TAHIR ZEMAJ, I EPTE URDHERAT, DHE I PARI HYNTE NE FRONTE

Të shkruash për luftën e UCK-ës e mos të shkruash për luftën e Loxhës të cilën me sukses e udhëhoqi eprori, strategu i artit ushtarak koloneli Tahir Zemaj, do të bësh një gabim të madhë. Ai i jepte urdhërat dhe vetë i pari hynte në luftë e respektonte hierarkinë ushtarake , ishte koloneli Tahir Zemaj. Të formosh një ushtri e mos të respektohen urdhërat e eprorit eshtë më shumë se sa trathti.

Ai i jepte urdhërat dhe vetë i pari hynte në luftë. Ndersa për të qenë një luftë e suksesshme dhe për të fituar luftën eprorin duhet ruajtur si syt e ballit. Të hysh në luftë pa sy (pa të pamurit) natyrisht se nuk do të korrësh kurrë fitore. Koloneli Tahir Zemaj, ishte një epror ushtatrak i një kalibri të lartë, ishte edhe atdhetarë, edhe trim, por mbi të gjitha ai ishte një kokë e aftë ushtarake. Ai duke i ditur forcat, aftësitë dhe strategjinë e luftës së armatës ushtarake ish. jugosllvave, për ti rezistuar shkaut apo kujt do qoftë filloi ti hapë ushtrimoret siq ishte ajo në fushë DROJë të Kurbinit ku përgatiteshin ushtarët për ti rezistuar ç’fardo armiku , pra edhe këtij serbo çetnikë. Dhe vërtetë Koloneli Tahir Zemaj, me instruksionet dhe mësimet që ia dha ushtarëve, ata i zbatuan me përpikëri dhe me mjaftë sukses jo që i rezistaun ushtrisë sllavo çetnike por ia shtinë frikën në palc të Kurrizit. Luftëtarët ushtarët, të cilët dolën nga kazemrat ushtarake e kolonel Tahir Zemës, arritën të korrin edhe rezultate, dhe ti bëjnë rezistencë ushtrisë serbo çetnike. Këtë thënje e ilustron më së miri një epror-oficer i lartë ushtarak i ushtrisë serbe, i cili kishte deklaruar se: » Ushtrija e UCK-ës, nuk është ushtri e rrugaqëve dhe e të pa shkolluarëve por është një ushtri e përgatitur gjatë nga oficer kariere. E sot pasë mbarimit të luftës.., falë NATO-së Kosova u çlirua . Por pas çlirimit na dolën më shumë komandant.., se sa ushtarë ? !. Ti thuash sot dikujt edhe pasë 16 viteve se ne .., e kemi çliruar Kosovën, është një gënjeshtër e llojit të vetë. E majta socialiste, leniniste, e marksiste, enveriste deri para disa mujëve kishte shumë komandantë.., të cilët kur flitej pë UCK-ës , rrahnin gjoksin ,krenoheshin për gjëja sukseset e tyre në luftë.., e sot po ata »komandant  » të vetshpallur kanë rënë në gjumë.., PO bien me fjetë por nuk po i zë gjumi. Ata jo që nuk po i zë gjumi pse e çliruan Kosovën, por nga frika se gjatë luftës vranë njerëz, gazetarë, aktivistë, poetë.., për ti realizuar qëllimet e tyre karieriste, bajraktariste, miskine, materialiste.., a

Ata MATRAPAZ jo që penguan luftën por edhe i sulmonin ne mënyrë vullgare eprorët, atdhetarë thënë shkurtë të gjithë ata që mendonin ndryshe pra edhe vranin. Të gjithë ata ushtarë të cilët ishin ushtarë të kolonel Tahir Zemajt, nuk flisnin asgjë për luftën.., sepse ata të cilët evokonin kujtime apo tregonin se si kanë luftuar u nënshtroheshin dhunës, sulmeve, rrahjeve dhe vrasjeve. Pas masakrave, dhunës, rrahjeve, djegëjeve që ushtronte rexhimi serbo çetnik , nga Kosova

lergohej populli. Prandaj sot të deklarosh se shqiptarët e Kosovës e çliruan Kosovën, Po mos të ishte NAT-ja, ku humbjet ishin prezente kjo nuk do koment. Ushtarët dhe të gjithë komandantët ata UCK-ës krahu i majtë, kur maltretoheshin dhunoheshin dhe vraheshin motërat e nënat tona, kur filloj të digjej edhe toka në Kosovë, kur nga lartë sulmonin forcat e Natos-së nënshkroi marëveshjen për ndaljen e luftës kundra një force ushtarake siq ishte Nato, ja. Për habi tani disa grupe leniniste, marksiste, enveriste, pasë çlirimit të Kosovës ata u vërsulen drejtë Kosovës . Dhe të gjithë ne menduam se ata po shkojnë ti ndihmojnë në vend se tia shuanin plagët e luftës popullit, të Kosovës për tia shëruar eplagët por edhe ti ngushllonin familjet e të vrarëve, apo ti gjenin kufomat e të humburve .., ata vidhnin, plaqkisnin filluan të uzurpojnë shtëpi, uzina, etj. Në ato grupe « bosët » për t’ia zgjatur vetit jetën dhe për tu pasuruar materialisht, ia mësyen Kosovës dhe trumpetonin se ata janë çlirues të Kosovës ? Populli i Kosovës, këto ditë, përkujtoi, me ndjenjen e krenarisë të ligjshme dhe të dhimbshme, Betejën e Loxhës – betejën e vetme të fituar. Me atë rast, ish. Presidenti Fatmir Sejdiu jetësoi porosinë e Presidentit Rugova për dekorimin e kolonel Tahir Zemaj « Hero i Kosovës ». Organizata fantomë e « veteranëve të luftës », duke keqpërdorur poshtërsisht dëshmorët dhe invalidët faktik të luftës, reagoi turpshëm, duke bërë etiketime të marrëzishme dhe tërësisht rrugaçërore, si « tradhtar » e « dezërtor » e tjera.Ai ishte ushtarak kalibri dhe respektonte hierarkinë ushtarake. Sepse ushtria pa komandë, është si mulliri pa ujë. Ai kishte epror dhe zbatoi urdhërin. Hapi ushtrimoren ushtarake në Drojë të Kurbinit. Koloneli e komandanti idhe përgatiti kuadrin luftarak për Kosharën dhe tërë Kosovën. Në Drenicë, ndërrimi i dhunshëm i dhe përgatiti kuadrin luftarak për Kosharën dhe tërë Kosovën. Në Drenicë, ndërrimi i dhunshëm i Dukagjinit, kolonel Tahir Zemaj, është sabotimi i dytë i madh i luftës, për të kulmuar me vrasjen e ministrit të mbrojtjes – Ahmet Krasniqi – sabotimi i tretë, që shënon edhe nismën e dështimit të rezistencës të armatosur në Kosovë.

Janë këto shoqata famëkëqija, të instruktuara nga Serbia, në mars – prill 2004 , sulmuan serbët e kishat e tyre! U vranë djem të rinj shqiptarë, pa kuptuar djallëzinë serbe dhe të veglave të tyre shqipfolës, ndërkohë që organizatorët, përveç arrestimeve disa javore, asgjë nuk pësuan. Për rrjedhojë, Kosova u dëmtua me vrasje, me kallje, me fikje dhe koritje. Ishin këto sulme të marrëzishme, mirë të organizuara nga Serbia, me prijetarë shefat e shoqatave « të dala nga lufta », pa hyrë hiç në luftë, që shkaktuan krijimin fshat e enklavë, fshat e komunë serbe!

Lavdi ty o Kolone Tahir ZEMAJ

Weingarten-Gjermani