Kundër atyre që kundërshtojnë Bashkimin e Luginës së Preshevës me Kosovën

Kundër atyre që kundërshtojnë  Bashkimin e Luginës së Preshevës  me Kosovën

Nga  Skënder Sadri KAPITI, Durrës

Ata të cilët janë kundër bashkangjitjes së Luginës së Preshevës, Kosovës Lindore   me Kosovën   janë  edhe kundër  Bashkimit Kombëtar pasi Bashkimi kombëtar do të thotë bashkim  i të gjitha  trojeve shqiptare, ku troje shqiptare janë edhe Presheva, Medvegja dhe Bujanoci.

Me  bashkimin  e tyre me  Kosovën  nuk bëhet ndarja e Kosovës por bëhet Bashkimi i Kosovës, pasi Kosova  edhe sot pa Preshevën, Medvegjën dhe Bujanocin është e ndarë, prandaj ato duhet t’i bashkohen Kosovës ,trungut prej së cilës shovinizmi serbo-sllav i shkëputi,  gjë të cilën ashtu sikurse edhe shumë ngjarje e histori të tjera po  themi se nuk i dinë, por edhe , edhe  bëjnë sikur nuk i dinë  disa nga ata politikanë, pushtetarë, shtetarë , opinionistë, analistë e media nga Shqipëria të cilët flasin dhe shprehen kundër  këtij bashkimi por që kurrë  shumica e po këtyre për të mos thënë  se të gjithë  ata  as nuk duan  Bashkim Kombëtar.

Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë pa qenë  Lugina e Preshevës  e bashkuar me Kosovën do ta lë Preshevën, Medvegjen dhe Bujanocin përfundimisht jashtë Bashkimit Kombëtar pasi nuk do të jetë më  mundësia për rishikim, korigjim apo ndryshim kufijsh që të bashkohej pastaj Lugina me shtetin  shqiptar të bashkuar.

Në Shqipëri  filloi të flitet  për Preshevën, Bujanocin dhe Medvegjën vetëm kur doli në skenë UÇPMB-ja.

Askujt mos t’i duket habi se përse politika ,opinionistët dhe mediat në Shqipëri, shumica e tyre  nuk e duan Bashkimin e Preshevës me Kosovën si dhe pse edhe jo pak politikanë kosovarë janë kundër këtij bashkimi.

Arësyeja kryesore është kjo: se politika e Tiranës në tërësi  nuk e do Bashkimin e Shqipërisë me Kosovën, por  bashkimi i shqiptarëve do të jetë i pashmnangshëm duan apo nuk duan ata shqipfolës të cilët haptazi por edhe me hipokrizi janë dhe punojnë kundër Bashkimit .

Politika e Tiranës me shumë finesë punon në mënyrë të tillë që ta provokojë, nxisë  dhe ta bëjë si veten e saj edhe politikën e Prishtinës , pra që ta infektojë edhe atë me indiferencën dhe me neglizhencën  ndaj Bashkimit Kombëtar.

Koha, patriotët dhe populli shqiptar si dhe aleatët e shqiptarëve, SHBA-të,  nuk kanë  për t’i pyetur politikën dhe politikanët shqiptarë , por vullnetin dhe të drejtën e shqiptarëve për shtetin e tyre të bashkuar.

Politika e Tiranës ne pergjithesi  me djallëzinë e saj dhe me hipokrizi nuk është e vështirë për ta lexuar e kuptuar se ajo ka punuar dhe punon me qëllim që të rritet distanca dhe largësia kombëtare mes Shqipërisë dhe Kosovës, duke nxjerrë vonesa, pengesa dhe bllokime e “indiferenca”si p.sh. në marrëdhëniet ekonomike, në dogana ku fakt real është  së fundi edhe vendosja e taksës së rrugës së Kombit  si një kufi e barrierë mes Shqipërisë dhe Kosovës, dhe jo më shumica  nga politika  e Tiranës si pozitë dhe opozitë të jetë e interesuar  dhe se dëshiron bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, e jo më Bashkimin e Kosovës Lindore me Kosovën.

Bashkimi Kombëtar do të bëhet kundër vullnetit të kësasoji  politike ,pa i pyetur këta të tillët, do të bëhet për inat të tyre sepse atë do ta bëjnë shqiptarët  dhe aleatët e shqiptarëve .

Politika dhe politikanët e kundër bashkimit kombëtar  të Tiranës duke e ditur këtë fakt: se Bashkimi shqiptar  është i pashmangshëm bëjnë tjetrën përpjekje, bëjnë  atë që: në këtë Bashkim Kombëtar Kosova të jetë sa më e vogël me popullsi dhe me territore, pasi politika e Tiranës ka bërë edhe politikën e njerkës me shqiptarët  në trojet e tyre jashtë shtetit shqiptar që edhe ata i ka shfrytëzuar vetëm për interesa politike e pushteti.

Politika e Tiranës si gjithmonë ka akoma edhe sot vetëm interesin e vet për pushtet dhe jo atë kombëtar, dhe  politika e politikanët e Tiranës shpresojnë  se Bashkimi Kombëtar me një Kosovë sa më të vogël do t’u mundësonte atyre edhe në të ardhmen dominimin dhe sundimin  mbi  politikën dhe pushtetin edhe pas Bashkimit të Kosovës me Shqipërinë .

Prandaj politikës së Tiranës nuk u dhimbset as Çamëria dhe  as Mitrovica dhe po prandaj ata nuk e duan as Bashkimin e Kosovës Lindore me Kosovën.

Politika e Tiranës e shikon dhe i trajton pushtetin, politikën dhe shtetin si prona dhe çifliqe të tyre  dhe prandaj Tiranës nuk i ka interesuar kurrë Bashkimi Kombëtar pasi një Bashkim Kombëtar i shfronëson ata nga të qënurit pronar e çifligar të shtetit e të pushtetit dhe të bërit  prej tyre çfarë ata  duan me to si dhe me pronat ,pasuritë, me pushtetin dhe me drejtësinë e shtetin .

Po për interesa të tilla politike, pushteti e pasurimi, korrupsioni e hajnije ka edhe në Kosovë politikanë dhe pushtetarë  po të tillë të cilëve nuk u intereson as atyre Bashkimi Kombëtar.

Këtë politikë antikombëtare të Tiranës e konstatuan edhe ndërkombëtarët dhe sidomos SHBA, të cilët e detyruan dhe e mposhtën atë dhe politikanët e Tiranës duke i detyruar  ata  me presion që të miratojnë ligjin e VETTING-ut , ligj i cili do ta pastrojë politikën shqiptare edhe prej individëve jo vetëm të korruptuar e të kriminalizuar por edhe prej atyre antikombëtarë dhe antiamerikanë.

Dhe me këtë politikë  të tillë  për vetëm interes e pushtet personal Tirana deri diku ka infektuar edhe politikën dhe politikanët e Kosovës dhe të shqiptarëve në Maqedoni.

Bashkimi kombëtar është sfidë dhe ndëshkim për politikën dhe politikanët shqiptarë  dritëshkurtër dhe pa vizion si të Shqipërisë dhe të Kosovës; Bashkimi do të realizohet si sfidë  kundër  politikës së  interesit personal, korruptiv  dhe kunder asaj të pa interesuar për  interesin  publik dhe kombëtar.