KU ËSHTË DORA E SHTETIT ?

KU ËSHTË DORA E SHTETIT ?

SHKRUAN:RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI

Hajnat e peshave te renda jane te veshur ne xhaketen e shtetit

Mos i mëshoni samarit,mëshoni gomarit

Kësaj radhe nuk po e zgjas shumë sepse ndoshta dikuj nga kjo kope banditësh i rrehet mendja e del leh kundër këti shkrimi. Ndoshta dikush mashtrohet nga kjo kope e hirit të kësaj zezënaje hajnash e del i lidhë kijet me mua publikisht, në mejdan,në pazar dhe pastaj do shihni se si do t´ia numroj një nga një dhe t´zbardhim faqet e historisë së vertetë kush janë këta karanfila,këta dibera dhe këta cuba. Kush e di se mendja nuk merrë mësysh thuhet nga anët e mia të origjinës, atje thellë në Zhur të krahinës së Lumës. Elbete njerzë jemi…

Shkrimin për sot po e nisi më ripërsëritje se në popull nuk ka hajna,por, hajnat,banditët, vagabondët, mafiozët dhe kusarët janë në majat e shtetit. Dua t´iu përkujtoj kur qindra herë kam thënë e kam shkruar se më zi se Drazh Mihajli, Aleksandër Rankoviqi, … Tito, Slobodan Millosheviqi, Kosovën e sakatosën duke e vjedhur deri në palcë, që nga pas lufta e deri me sot banditët, me falni ju lutem jo banditët, por KRYE BANDITËT, krye mafiozët, krye vagabondët, krye hajnat që e kapën në dorë shtetin.

Me kohë kam shkruar se të gjitha qeveritë pa dallim janë kryehajnat,kryebanditët më të rrezikshëm në Ballkan,por që veprojn në Kosovë, duke bashkëpunuar me spiunë,tradhtarë, me gjakzi serbianë, me udbashë, vetëm e vetëm për ta kapur pushtetin dhe për ta bërë copë-copë duke kafshuar hajnisht taman si ata qentë e Shumadisë.

 

Pastaj qindra herë, Reshat Badallaj-Zhuriani, kam shkruar se ky nuk është Kuvend i Kosvës,por ky është një mezlisht, me plot e përplot rrugaçë,vagabondë,hajna, kurva e kurvarë, idiotë shkuar idiotëve. Ju, kujtohet që e kam thenë dhe e kam shkruar vazhdiumisht. Atyre që nuk i kujtohet mund t´i kerkoni në këtë gazetë dhe do të lexoni këto epitete jo me pak se me mijera herë. Fjalën e kam që nga Kadri Topuzi e deri te topuzi me uthull, te i fundit,pa dallim ama pa kurfarë dallimi.

 

Hë, po a ju kujtohet kur kam shkruar me vite se ne Presidencë janë spiunët serbian të UDB-ËS DHE BIA-AS, sa herë ju kam thënë se aty janë langonjtë dhe zagarët që kanë ngrenë dhe hanë akoma çorbën e kuzhinave të Biligradit, aty janë udbashët e Jovica Stanishiqit, Zoran Stijeviqit, Nikolla Vazurës, Dragoje Dragoviqit, Mitrovic Jovicës… dhe bejnë dyzen ahengu bashkë duke harruar gjakun e derdhur lumë nga kasapet dhe pushkaxhinjt serbo-çetnik e mercenarve rusë dhe atyr pergjithsisht të sllavo-ortodoksve. Me këta qenë bejnë sevda dhe shesin e blejn toka të shtetit si të ishin malli i babës së tyreë,me serbianët për të pasuruar hajnisht dhe harrojn se ata na dogjen shkrumb e hi, me ata që na dhunuan me mijëra femra shqiptare, me ata qe prenë me hanxhar foshnjën në gji nane, me ata që e ndanë në dysh barkun e grave shtatzënë duke berë bast se çfarë fryti ka brenda, me ata që akoma pa e tharë dielli dhe pa e larë shiu gjakun e djemve shtalb shqiptarë që kishin pirë ujin bilur të bjeshkëve të Kosovës…

A doli kështu?

Në cilin vend të botës, del publikisht një deputet (për mua janë rrugaç) dhe thotë: »… keni kerkuar 800 mij euro filanit e fistekut, keni kerkuar kaq milionë gjermanëve, keni vjedhur në emer te Pavarsisë, të arsimit, të asfaltit, keni harxhuar miliona këtu e atje, keni vjedhur kaq para ne PTK,në Telekom, gruja jote ka marrë kaq para, po edhe gruja jote kaq para ka marrur, po ti e ke punësura këta e ata, keni vjedhur para per viza,per pasaporta dhe të mos i permendi një nga një se janë jo më pak se MILIONA RASTE NGA KËTA KRYE BANDITË TË MAJAVE TE SHTETIT DHE NGA ASKUSH TJETËR dhe ate e thonë njeri tjetërit ballë për ballë…

Vetëm ndaluni dhe mendoni pak esull se në cfarë dore është duke drejtuar Kosova, del një gomar dhe thotë e kemi ndaluar këtë për të mos hyrë në Kosovë, del gomari tjetër dhe thotë jo unë nuk kam haber për ketë, del gomari, me falni MAGARI dhe në veturën që paguhet me djertsën e taksapaguesve dhe si laper,si qen i zgjebosur i ngre këmbët taman si kurvat serbe kur presin për hamshor te semafori dhe edhe shkon edhe me zi lexoni arsyetimin e këti magari dhe ashtë per të vjellur qelb,sa naiv,sa idiot shkuar idiotëve.

Del nje magar dhe thotë do ndryshojm mexhet, del një magarë tjetër dhe dalldiset, duke lehur ne emër te shtetit, në emer të popullit. A nuk na bërë horë ky soj qensh! Dhe, nga na tjetër lehin me FACEBOOK, ata udbashët, ta langonjt dhe zgarët e … të Titos, ISA MUSTAFËS DHE SHKRUAJ DY-TRE RRESHTA DUKE I QUAR SELAM. Populli i di mirë se këta që kanë dalur nga bishtat e UDB-ËS SERBE QË QUHET LDK, NUK MUND TA TREMBIN KËTË KOPE BANDITËSH E KRYE BANDITËSHKËTË KOPE QË E KANË NË GJAK HAJNINË DHE BASHKËPUNOJN PËR INTERESA TË TYRE PERSONALE QË E VRANË PER SË GJALLI KOSOVËN E NDRYSHE QUHEN PAN OSE « PRONTO ». KËTË MUND TË BEJË VETËM POPULLI I SHUMË VUAJTUR DHE I TRADHTAUR NGA KY PIS BANDITËSH E HAJNASH, QË TË VRASIN NATËN E TE LOTOJN DITËN…

Ku është dora e shtetit për te filluar me burgosjet e ketyre qenvë që e kanë kapur shtetin, për t´ia kofiskuar pasurinë që me hajni janë berë supërmilionerë dhe me të kamur se sheikët e Arabisë dhe duke siguruar poasuri për njëzetë-tridhjetë breza. Dhe. sa qesharakë janë berë edepsezet, pa pikë turpi dalin para popullit dhe bile zgerdhihen taman si zagarët e Dragoljubit dhe të Jovicës, bile i ngjajn surratin të Bato Haxhiqit, Çup, çup, ik e dreç…!

Po, ku ndodhë kjo ju lutem, pos ne Kosovë, mo Zot me keq…!

 

*Artikujt në këtë rubrikë nuk shprehin domosdoshmerisht pikëpamjet e redaksisë.

**Kjo rubrikë nuk censurohet megjithate në disa raste radaksia e sheh të arsyeshme t’i largoj një ose dy fjalë.