Ibrahim Uruqi kolosi i lirisë

Ibrahim Uruqi kolosi i lirisë    

  • Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Përmes telave t’ çiftelisë , në  melos të  Ilirisë  –

Këndoj  këngë të krenarisë për  kolosin e lirisë !

Këndoj  këngë që nuk ia huqi , për dëshmorin Ibrahim Uruqi –

Gjaku i tij këtë tokë ilire , për liri të shtrenjtë  e skuqi !

            Refreni :

Krenohet Bresalci ,

Djepi i Nënë – lokes ,

Armikun e plasi –

Kolosi i  Kosovës !

           

Luftëtarë me  zemër trimi ishte Ibrahim Uruqi ,

Shokët e vet në shenjë nderimi  e thirrshin  me nofkën “Hushi” !

Në  betejën e  Marecit , gjaku i tij  rrodhi si gurrë –

U flijua prej vullnetit , ra për të  mos  vdekur  kurrë !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Gjaku i  Ibrahim Uruqit , që u derdh rrëke  kësaj  tokës –

Mundi nuk do t’ i  shkojë huqit , është liria e  Kosovës !

“Hushi” siç e thirrshin prore , ishte largpamës dhe jo i verb  –

Kurrë  i gjallë  nuk  iu gjunjëzua  okupatorit barbarë  serb !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

“Hushi” e luftoi me gjak këtë  serbë okupator –

Që për shqiptarë qe  gjithmonë  armik perfid  shekullor !

Këtë popull të mbarë shqiptarë , pasardhës të Skënderbeut –

Serbi donte t’ia  humbë farë nga kjo sipërfaqe e dheut !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Ideali i  Ibrahim Uruqit –  dëshmorit kolos  të kombit ,

Ishte që  shqiptarët të  jenë t’ barabartë anembanë globit !

Jo  gjithmonë të  jenë të shtypur, të ndëshkuar , të  robëruar  –

Veç  pse e flasin gjuhën  shqipe , që  Zoti ua ka dhuruar !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Më datë  21 Prill  të vitit ‘99 –

Ibrahim Uruqin “Hushin” –  forcat serbe na  e vranë !

Në Marec , n’ malësi t’ Gollakut , ra n’ altarin e lirisë –

Duke i dhuruar popullit gjakun  e  lirisë  dhe pavarësisë !

 

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Sot në ditët e lirisë , vitet  si ujë po kalojnë ,

Por bashkëluftëtarët e tij , “Hushin”  gjithmonë e kujtojnë !

“Hushi” ishte  i uritur , për liri  si për bukë t’ sofrës –

Andaj luftoi gjerë n’ frymë t’ fundit për  çlirimin  e Kosovës !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Ibrahim Uruqi “Hushi”, ishte luftëtar i rrallë –

Pushkën  prej dore  s’e huqi , n’ flakë armikun  për ta  kallë !

“Hushi “ kishte n’ zemër prore , një ideal  shumë të mbarë –

Ajo ishte  liria e shtrenjtë , që i mungonte  popullit shqiptarë !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Në betejën e Marecit , ra dëshmor  Ibrahim Uruqi –

Për  lirinë  e  shtrenjtë t’ Kosovës , gjaku i tij tokën  e skuqi !

Dëshmorit  Ibrahim Uruqi , me nofkë nderi ishte “Hushi” –

I qoftë i lehtë dheu i Kosovës , që me gjak këtë tokë  e skuqi  !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

“Hushi” u bë shembull  më i mirë i sakrificës dhe flijimit –

Për jetë t’ vet nuk kishte mëshirë , veç për t’ mirën e njerëzimit !

Jo vetëm nëpër  familje , lagje , qytet , trevë fisnike ,

Por kudo që jetojnë shqiptarët nëpër  trevat  mbarë etnike !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Sot  këtë  liri të shtrenjtë , të cilën ne  po e gëzojmë –

Falë gjakut t’ dëshmorëve t’ kombit , ne  të lumtur po jetojmë !

Shkolla Fillore “Ibrahim Uruqi” në Bresalc të krenarisë –

N’ shenjë nderimi e  mbanë emrin e kolosit të lirisë !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Familjarët , farefisi , shokët , miqtë dhe  qytetarët ,

Dashamirët , atdhetarët ,  fshatarët , bashkëluftëtarët …

Sot me nderë edhe  respekt kujtojnë veprën heroike –

Të  Ibrahim Uruqit “Hushit “ me zemër trime kreshnike !

            Refreni :

Krenohet Bresalci …etj.

 

Gjilan, më 21.04.2020 v.      Demir KRASNIQI