IBRAHIM FEJZULLAHU – HERO I KOSOVËS

IBRAHIM FEJZULLAHU – HERO I KOSOVËS

Teksti dhe muzika : Demir Krasniqi

 

Fshati  Gosponicë , në  rreth të  Preshevës –

Do t’ jetë krenaria e mbarë kësaj  trevës !

Nga ky fshat na erdh Ibrahim Fejzullahu –

Luftës sonë iu shtua fuqia dhe  krahu !

Gosponica fshat , legjendë e  malësisë –

Për atdhe ka dhanë trima të lavdisë ,

Që ia falën jetën pa dhimbje lirisë ,

Veç për t’ mirë të vendit dhe të  shqiptarisë !

 

Ibrahimi  ishte  shtylla e bajrakut ,

N’ Zonën Operative të Karadakut ,

T’ Ushtrisë Çlirimtare Kosovare –

N’ organizim t’ luftës ishte ndër të parët !

Në  luftë me shumë  trima s’ bashku  krah për  krahu –

Ishte sypatrembur  Ibrahim Fejzullahu !

Me këtë hero , që  e dha për  popull –

Gosponica do t’ krenohet  gjithmonë rreth e rrotull !

 

Ishte i dalluar Ibrahimi trim –

Ndër të parët n’ luftë ishte n’ organizim !

Vepronte në njësitin  që s’ frikësohej aspak –

Për furnizim të armëve n’ Llap e Karadak !…

Gosponica –  fshat  krenarë dhe legjendarë –

Ka dhanë kontribute për liri t’ popullit mbarë !

Ka dhanë heronj ,  trima edhe  luftëtarë –

Për  liri dhe bashkim të  kombit shqiptarë !

 

Ibra , kishte marrë pjesë n’ shumë aksione –

Për furnizim me  armë  në shumë regjione !

Në vitin 1998 , 1999 –

Ushtrinë Çlirimtare keq nuk e kish lanë !

Fshatit Gosponicë , në rreth  nga Presheva –

Fort ia kanë lakmi fshatrat nga  mbarë treva !

N’ histori me te mburret mbarë Lugina –

Nga se për liri , kjo  ka dhanë shumë trima !…

 

N’ krye të detyrës me armë në dorë –

Më 29 Maj 1999 , Ibrahimi ra dëshmorë !

N’ Luftën  e Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë , Medvegjë , Bujanoc –

Ibrahim Fejzullahu , kund nuk kishte shoq !

Brigada 113 , që iu thye krahu –

Mori emrin e dëshmorit t’ Kombit – Ibrahim Fejzullahu !

Ca bashkëluftëtarë folën me plot besë –

Se Ibrahimi  ka qenë celula e UÇK-së !

 

Gjatë luftës së armatosur n’ Kosovë për çlirim ,

Ibra , ishte i caktuar në njësitin për furnizim ,

Të ushtrisë nga shtabi i Zonës së Karadakut –

Me armatim të  duhur  që t’i dilej hakut !

Për luftë me  trimëri  edhe sakrifica –

Do të jetë  krenare gjithmonë  Gosponica !

Ibrahim Fejzullahu , trim  biri i lokes –

U nderua me titullin : “ Hero i Kosovës “ !

 

 

Gjilan, më 29.05.2019 .        Demir KRASNIQI