Gjashtë ditë e gjashtë net të lidhur për një lisi

Gjashtë ditë e gjashtë net të lidhur për një lisi      

  • Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Hej , më 1999 – të ,

Në bjeshkë të Istogut , është bërë  krim i rëndë !

Hej , tmerri i vërtetë është bërë mbi dy shqiptarë –

Që mbi ta  ushtruan  serbët paramilitarë !

Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi –

Mbajtën  dy shqiptarë , nja  dy burra fisi !

Lidhur  për një  lisi , gjashtë ditë e  gjashtë  net – e ,

Qëndruan pa ngrënë , pa pirë dhe pa fjet – e !…

 

Hej, djalë Ali Beqiraj , nga Vrella e Istogut –

Nuk e kishte shoqin n’ rrethin e mbarë logut !

Me plak  Sadik Ramqajn , nga fshati Studenicë –

Drejt bjeshkëve t’ Istogut , s’ bashku  ishin nisë !

Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi …etj.

 

Hej, në bjeshkë të Istogut s’ bashku duke u ngjitë –

N’ paramilitarët serbë , kishin ra në pritë !

Paramilitarët serbë i kishin arrestuar

Dhe me ditë të tëra i kishin torturuar !…

Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi …etj.

 

Hej, Sadik Ramqaj , s’ kishte arrit  për t’ mbijetuar

Dhe lidhur për lisi , jetën kishte ndërruar !

Porse Sadik Ramqaj , kurrë nuk do t’ harrohet –

Ndër breza  e  shekuj , gjithmonë do t’ nderohet !…

Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi …etj.

 

Hej, por , Ali Beqiraj , i mbijetoi  vdekjes s’ rëndë –

Nga ushtria serbe e vitit  ’99-të !

Gjashtë  ditë e  gjashtë  net  qëndroi lidhë për lisi –

Biri i Vrellës  s’ Istogut , trim dhe hero fisi !

Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi …etj.

 

Gjilan , më  24.06.2019 .     

Demir Krasniqi