Foshnjat qajnë natën për të penguar prindërit të bëjnë dashuri dhe të kenë një fëmijë tjetër

… Foshnjat qajnë natën për të penguar prindërit të bëjnë dashuri dhe të kenë një fëmijë tjetër

Profesori i Universitetit të Harvardit David Haig thotë se foshnjat janë programuar biologjikisht për të monopolizuar vëmendjen e nënave të tyre dhe pengojnë prindërit me ulërima e duke qarë natën për t’i shqetësuar ata të mos bëjnë seks për të parandaluar mbarsimin, pra ardhjen e një fëmije tjetër.
Davig Haig zbulon në studimin e vet se foshnjat qajnë natën për të mos lejuar që prindërit të bëjnë dashuri dhe të kenë një fëmijë tjetër,

Kjo sjellje gjithashtu shkakton ushqyerjen me gji gjatë natës, gjë që çon në zgjatje amenoresë ose infertilitet të nënës gjatë periudhës së ushqyerjes me gji.

David Haig shpjegoi se kjo rritë shanset e mbijetesës për foshnjat.