Filozofi
 
 dhe letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

.....

 

 

Ballina   Portal - Pavarësia e Kosovës

PAVARËSIA E KOSOVËS

Ismet HASANI 
 

Zgjedh dhe redakton:
Shaban CAKOLLI

P Pëllumb, nga vendet e largëta

Në sqep Letrën e mbajta,

Mbi oqeane fluturova

Kosovës ”PAVARËSINË” ia dhurovaA Arbër e kam emrin

I vjetër në Histori,

Me mund e ruajtet vendin,

Urime për PAVARËSI!V Valmir më thërrasin,

Valet më tundasin,

Më parë ua solla LIRINË,

E tash – PAVARËSINË!A Azem më pagëzuan,

Kurrë s’më harruan,

Më ringjalli Drenica,

Unë jam – Azem Galica!R Rilind e kam emrin,

Këtu e kam vendin,

Ashtu si dikur në Vlorë,

Tash erdha në Kosovë.Ë Ëndërr ju dukesha,

Që plot 96 vjet (1912),

Por, më 17 shkurt 2008

U bëra – r e a l i t e t.S Sokoleshë më quajnë,

Më thërrasin edhe Sorkadhe,

Unë jam ajo “Nusja”,

Bëni Dasmë të Madhe!I Ilir – emër me histori…

Jam shumë i vjetër,

Me shkronja të arta:

PAVARËSINË ua solla në Letër!A Arlind! – Më thirri Nëna,

“ - Na erdhi PAVARËSIA!”

“ - URIME – Nënë e dashur,

Na u shndërit Ardhmëria!”

(Hässleholm – Suedi, më 17/02/2008)Filozofi
 
dhe
letërsi

 


 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .