Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - NXITOJ E SHKOJ POETI

NXITOJ E SHKOJ POETI
(Fehmi Korçës)

Shkruan:

Shaban CAKOLLI

 
 

Me ty poet

kaluam shumë  vjet

në të njejtin qytet

dhe hallet i kishim, njejt


E kujtoj

si,ne bijët e Dardanës

u rritëm si për  vrimë

të gjilpërës

Fehmi Korça

ikëm nga bijët e Satanës

ik nga njëri,ik nga tjetri

bashkë në rrugë

kurbeti


Me ty patem

 shumë çaste takimit

nëpër orë letrare,

metropoleve të mërgimit


Patëm lënë fjalë

të shihemi te porta

kot u përpoqa

Sa shpejt nxitove

O,Fehmi Korça!


Shpirti i yt

Atdhedashuri  veshur

nuk u trembej kohërave

kur kishte furtuna e breshër

Gjëthnjë ishe i buzëqeshur


Shkuarëjen tënde

aspak nuk e deshtëm

Po,çfarë të bëjmë?

Zoti kështu të dashti

Engjull të buzëqeshur


Po,si na ndau

Vdekja e pa besë

Spata kohë të falë

as lule,as shkresë

mbeta tue dënesë


Ti për kujtim

na i le  veprat

Dhëmbje ndjenë Korçajt,e Lecajt

Nga dhimbja u tundën dhe kreshtat


Në vargun tënd

u poqa,u dogja

sa shpejt nxitove

O,Fehmi Korça


Ke lënë shumë shkresa

pa i hedhur në dritë

na i le neve,dhe vëlla Ganiut

të i ngrisim në piramidë


Vargun të e bartim

te njëri,te tjetri

kurrë nuk harrohet

as nuk vdes poeti


Kurrë nuk harrohet

Vepra e Fehmiut

E një poeti 

të lindur në Gmicë

prore  do mbetet

Ëmblemë e Shqiptarisë

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .