Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - Loti i Tokës

Loti i Tokës

Poezi

Nga Luan Kalana

 
 

Loti i Tokës

Loti del nga sytë
por buron nga zemra.
vargu del nga shpirti,
por at’ e pjell mendja.

Me rrënjët nga gjaku,
loti rjedh në faqe,
vargun e nxjer truri,
margaritar në molusqe.

C’të jetë derdhja e lotit ,
çelës mister pa mbarim,
sytë nga qepa kullojnë lot,
jo si lotë kur qeshim ?!

Trimat nuk lotojnë,
s’kanë burime derti,
lotèt e nënave lumë,
me to mbushet deti.

Nga gëzimi kur lind bebja,
para se të shohë botën,
të qarrat, tingujt e para,
syçkë mbyllur nxjerr lotë..

Në vdekje njeriun e qajnë,
s’e ngrenë dot mbi tokë,
veç emrit dhe hirit mbetet,
qajnë strehët, derdhin lotë.

Bari kur është me vesë,
s’nxjer ujin, pra derdh lotë,
në qiell kur del ylberi,
rrezet ngjyrosen me lotë.

Keni dëgjuar kur thonë,
kur vdes njeri e bie shiu,
qielli qan si për të zonë,
ishte i mirë,shpirt njeriu.

Kapi një peshk në det,
qante si femijë, lotonte
e puthi, e lëshoi në ujë,
në botën e lotëve t’notonte.

Siç rjedhin shkrojnat në letër,
nga kazani musht del rakia,
nga zjarri i shpirti të poetit,
pika-loti fjalët e dashuria.

Poezitë perla kur lexojmë,
penat gërvishtin e vajtojnë,
minierë ari monumenti i lotit,
lotë mjalti të ngrira pikojnë…


zgjodhi:Shaban Cakolli

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .