Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Ballina   Poezi dhe prozë - Çfarë jemi?!

Çfarë jemi?!

 
Ermentila Guci

Filozofi
 
dhe
letërsi

Çfarë   jemi ?!

Qeshim, qajmë, buzëqeshim, ulërasim

Jem i të lirë,    burgosur , t’ë  pa orientuar

Çfarë  të bëjm??

Pse trokasim  në mendime    fjetura

Çfarë  kërkojmë  valle prej tyre??!!!

Emocione apo pjesë     jetës  sonë

Ishim, jemi  dhe  kërkojmë    jemi…

Kohë që  endemi

Midis dëshirave,suksseve,iluzioneve,dështimeve

Në kufij  të caktuar  kohor

Me  emocionet  tona pa kohë

 

Lypsi

Të lutem më  jep 100 lekë

Ndal hapat drejtë zërit    t’ë pret  rrugën

Shiko n potretin e tij

Sheh  varfërin e pushton

  fytyrën e zbehtë

Ku shenja e dëshperimit  flet

Një  barkë  i pangopur

Endet    kërkim  te  një  shprese

 

Sot  ‘’do  t’ë kem fat’’

  kem diç ka më shumë  për  t’ë ngrenë

Gëlldit fyrje çdo ditë që bredh rrugve

Për mbijetës harron dhe dinjitetin

 

Trupin e tij era ja godet

Veshjet e tij copë-copë  nuk e mbrojnë  dot

Endet në  kërkim te lemoshve

Diku I merr, …diku  tjetër fyerjet    fytyrë i përplasen

 

Fytyra e tij asnjëhereë  nuk qesh

Dhe atherë kur thote ’[Faleminderit’

Lypsi shpirt i plagosur

ëndrrat   e  tij  i ka flakur

 

Endet  nga  një  vend tek  tjetri

Veç për t’ë  mbijetuar  jo për  të jetuar

Ai nuk njeh lumturi

Jeta e tij  është thjeshtë  gri…

 

 

Stacion I ndarjes

Shikime  shihen për herë t’ë fundit

Shohin tej shikimeve, që sytë tregojnë..

Puthjet  përmbajnë  ëmbëlsinë  e dashurisë

Veç  e fundit  përmban shijen e hidhur t’ë ‘’lamtumirës’’

Zemra e  vrarë…e strukur në kraharore..

Tiktake e saj askush nuk po I dëgjon…

Valixha e largimit  , gati në stacion

Loti I nxehtë  fytyrën preku,…qerpiku  seç u drodh… 

potretin që  mbartë  dashuria jote I lë  lamtumirën.

Kur njeri shkon..e lë  kujtime…

tjetri mbartë  një  shpresë  tjetër për jetë…

Duke lënë në  stacion e ndarjes

‘’valixhen e kujtimeve..dhe’’ emrin e personit

që u strehua në  zemrën e tyre…

 

 

  DUA

Të dua   për  mënyrën se  si më  shikon

  dua   për fjalët që  m’I  thua

  dua  për  heshtjen që  na plotëson

  dua  për dashurinë      ofron

  dua   për faktin që  je’’  ti’ ‘ai që dua

 

 Ermentila Guci, Qershor 2013

histori_
tradita_ vështrime_
debat_
citate_
h
umor_

 


 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .