Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - Me rastin e vdekjes :

ELEGJI PËR HESET MATOSHIN (1955 – 06.04.2014.)

Nga

Demir Krasniqi

 


 

 

T’ lindi nëna , djalë skofiarë ,
Burrë fisnik , mikpritës , bujarë !

Para nxënësve me ditarë –
Shëmbëlltyrë ndër arsimtarë !

 

Demir Krasniqi

Kur ia ndërroje gishtat mezhnicës –
Larg ia çoje nderin Gëmicës !

Kur ia ndërroje gishtat fyellit –
Larg ia çoje këngën bylbylit !

Kur ia ndërroje gishtat kavallit –
Gurë e dru qanin prej mallit !

Si bylbyli nga këto male –
Larg shtegtove n’ festivale !

Me frymëzimet e Rilindjes –
Larg ia rrite famën Vendlindjes !

Me traditat e konakut –
Larg ia rrite famën Gollakut !

Ti , po shkon sot në amshim –
Instrumentet na i le kujtim !

Der’ sa malet do t’ jetojnë –
Tingujt tu , do të jehojnë !

Pusho i qetë Heset Matoshi –
T’ njohu Vlora e Vërmoshi !

Vdekja t’ mori para kohës –
T’ qoftë i lehtë dheu i Kosovës !

Gjilan, më 06.04.2014. Demir KRASNIQI

 

***Këtë poezi, autori e lexoi pranë varrit te të ndjerit Heset Matoshi, para të pranishmëve me rastin e varrimit të Tij, në varrezat e vendlindjes , në fshatin Gëmicë , më datën 07.04.2014 .

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .