Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë <1 - 2 - 3> - BURGU

BURGU

Shkruan:

Reshat Badallaj

 


R. Badallaj

 

BURGU

Këmbë e duar me zinxhirë m’i lidhët

Violina këndonte dhimbjen
Plaku qau me telin e hollë të lahutës.

Ma vodhët lirinë hajnisht
Më plasët dheut pa dyshek e pa jorgan
Më therrët trupin me hanxhar e jatagan.

Më ndaluat t´i ledhatoja…

Flokët e mëndafsha të fëmijëve
Nënës i´a ngritë buzëqeshjen
E këputët një lule të bukur nga kopshti
Bilbili u bë memec
Dielli qau trishtimin
Hëna nga Jugu i dha forcën e shpresës!

Me yjet që po shndrisnin në errësirë
Lemeri mori dushmani
Klithma dhimbjesh dëgjoheshin nga thellësia e ferrit
E vramë përgjithmonë!

Si deti i trazuar gjëmoi nëna:

Kush të vrau o bir!?

Jo, se të pafuqishëm janë katilat
Ditë te bardhë s’kanë për të parë!

Ikën si qelbësirë per korba.

Ty nënë po të këndojë te varri
Se fituam faqebardhë!

Gjitnmon te varri do të vi
Dhe do këndojë për Lirinë...
Reshat BADALLAJ

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .