Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Art -Kulturë - Lam Shahiqi

Lam Shahiqi

Nga:

 

Demir Krasniqi


D. Krasniqi

     Lam Shahiqi

 

N’ atë kufi – n’ malësi t’ Gollakut,
N’ maje t’ Kikës – te Kroi i Lakut , 
Po lufton , ai Lam Shahiqi – 
Një ushtri , ai ma kërdisi !...

Lufton Lami, ai trim i rrallë ,
Si skifter , ai sogjetar ...
Me njësinë e vet kreshnike –
Mbrojnë kufijtë Shqipërisë Etnike !

Lam Shahiqi , ai komandant ,
Fort ia theu armikut dhamtë ...
Iu priu forcave vullnetare –
Për bashkim t’ tokave shqiptare !

Larg po ndihej pushka e Lamit –
N’ Velegllavë e n’ fushë t’ Gjilanit ...
Jo veç n’ Kikë , por n’ mbarë Gollakun –
S’ mundi kush t’ia merr bajrakun !...

Lufton trimi i Gollakut ,
Mbi Poliçkë , te Kroi i Lakut ,
Kishte hipë në një qershi –
Një ushtrie po i rri karshi !...

Zjarr po i jepte mitralozit –
Drejt Marocës e Leskocit !...
Shkrepë rafalët porsi farë –
Pesëdhjetë shkije i la të vrarë ...

Nga mortaja e armikut –
U godit trupi i kreshnikut !
Ra nga degët e qershisë –
Mbet legjendë e Shqipërisë !

Demir Krasniqi :”Këngë krismash lirie 2” – Gjilan, 2003, faqe 151.

Për filolet,zgjodhi:Shaban Cakolli


Filozofi
Letërsi
Art

histori
tradita
vështrime
debat


citate
intervista
letra hapura
botime reja
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .