DY FJALE PER AKTIVISTEN, KRYETAREN E DEGES SE LDK NE GJERMANI ZONJEN DONIKA GERVALLA

Ramiz DërmakuE KEQJA EDHE NESE FALET AJO NUK HARROHET O ISA..,
Nga Ramiz  DERMAKU
Nuk kalon ditë të mos dëgjojnë veshët lloj lloj  marrëzinash, e ngjarje  të  t ´merrshme në mërgatë , Kosovë, Shqipëri, e trojet tjera shqiptëtare ! Shpeshë e pyes vehten, si arritëm ne këtë gjendje  ( !!!) . Cka është edhe më tragjike se të gjitha dukurit negative i bëjnë;  mësuesit, arsimtarët, prefesorët, Mr, Dr, shkencash, mjekë, inxh-it, , poetit, shkrimtarit, akademikut , e më së tepërmi përfaqësuesit e Qeverisë, lider partiak, deputetë, ministra e shumë fshatarit. Dhe Si duket edhe liderët partiak, deputetët e Parrlamentit, përfaqësuesit e kryeministrië, ministra .., etj,  janë korruptuar, të gjithë . Si duket ata janë mësuar me këto gjëra të pahijshme,ata sahan lëpirës, ata hajdut, ata bagabond, si duket po na qesin miell syve.., dhe ne po heshtim.., po heshtim dhe po themi se në Kosovë ka demokraci ? !
Po ata po  na shkatërrojnë ne moralishtë ,po na dëmtojnë materialishtë ..,dhe po e pengojnë  zhvillimin e metodave demokratike dhe demokatizimin e vendit. Për çdo ditë zemrat tona po ngurtësohen, ne mënyrë të pakuptueshme e ndjenjat dhe dashuria ndaj atdheut – vendlindjes, çështjes kombëtare, martirëve, dëshmorëve, heronjëve, po zbehemi , ngushtohemi, nga disa  matrapazë, karriristë, demagog, leninistë, titistë, të kuqët,  e kohëve të fundit me këso marrina e ndytësira ka hyrë edhe LDK-ja ,krahu; i Kryeministrit..,  Isës (isovit), Lutfisë, (lutovit) (Beqirit) Beqirovskit, Hamitovskit..,Sabri Hamiti.., etj. Kjo garnitur  apo themi këto grupe mafioze, para interesave kombëtare kanë vënë interesat karrieriste, familjariste, demagogjike…,etj. Mirëpo ne kësaj radhe do të shkruajmë për një gjestë të pistë të cilin  e bëri,grupi: Isovi, beqirovski, sabriovski, Hazirovski, e disa të tjerë… etj . Ne sot do të trajtojmë një temë të shëmtuar të cilën e kryen me »mjaftë »suksesë ? !.., të korruptuarit. Pra kemi të flasim për zonjën Donika Gërvalla e cila është vajza e atdhetarit, luftëtarit, heroit, dëshmorit, gazetarit, poetit, gjeniut t ë kombit Jusuf Gërvalla. Njeriut që çështjen kombëtare e vuri mbi të gjitha, njeriu i cili bëri internacionalizimin e informimin e opinionit nërkombëtarë me gjendjen e vështirë ne të cilën po kalonte populli shqipëtarë nga dhuna, presioni, rrahjet, burgosjet, dënimet drakonike të atdhetarëve shqipëtarë. Ky atdhetarë nuk doli i maskuar në protesta e demostrata.., por doli hapur dhe luftoi deri në vrasjen tinëzare. Nuk dua ta mbrojë zonjën Donika Gërvalla,  e asë ta lavdëroj, por dua t’i tregoj të gjithë lexuesëve, se Donika Gërvalla ishte ajo që u printe demostratave në Bonn, Berlin, Shtutgart, Mynhen, etj. Ajo nuk kishte një detyrë por shumë. Ajo në gjuhën gjermane i informonte. mediat e huaja për qëllimin  e organizimit të protestës, ajo u epte intervista mediave të shkruara dhe atyre elektronike.   Ajo ishte  forca kryesore dhe motorike  e LDK-ës, dega në Gjermani. Ajo ishte njeriu që më së shumti bëri internacionalizin e çështjes sonë kombëtare. Po ja kujtoj Kryeministrit të Kosovës ,    protestën  e mbajtur në Bonn, dhe diskutimin e saj, po i kujtoj se në atë protestë të gjitha mediave ju dha intervista lidhur me organizimin dhe dhunën e presionin që ushtronte shkau në Kosovë. Ajo kishte shumë foto të smadhuara ku shiheshin qartë ushtria,policia dhe paramilitaët serbo çetnike.., rrahnin, dhunonin, vranin , digjnin çdo gjë shqiptare. Ju Kryeministër s’bashku me Bujar Bukoshin – lepushkën bredhnit trotuarëve të diasporës dhe nga një qytet në tjetërin hanit e pinit me t’hollat e mërgimtarëve tanë të 3%-shit.  Prandaj të sulmosh një aktiviste një atdhwetare, të sulmosh një vajzë e cila tërë kohën u angazhua vetëm për çëshjtjen kombëtare, kjo është jo dobësi.., jo xhelozi.., jo urrejtje, por trathëti kombëtare. Po sikur të zgjohej edhe një herë gjeniu e heroi i kombit dhe të shihte mesy se si po sillen liderët e Koovës ndaj familjes  së tij, do të vdiste po të dëgjonte se çka po i ndodhë familje s së tij .
Po ju o të mjerë nuk patët punë tjetër apo të uleni e të bisedoni se si do i marrim ne  trojet tona shekullore, të cilat i kanë uzurpuar shkit. Po, pse kur je kaq trim ti o Isa Mustafa.., pse nuk shkon në Mitrovice, apo Karaqevë ku policia serbe ka uzurpuar shumë toka. Po si nuk të vie turp të dalësh para opininit e të kërkoni falje. Po edhe ajo nuk vlenë, sepse një fjalë e urtë e popullit thotë; E keqja edhe nëse falet ajo nuk harrohet. Por sikur të vepronit kështu ju liderë të vetëzgjedhur do tëNuk kalon ditë të mos dëgjojnë veshët lloj lloj  marrëzinash, e ngjarje  të t merrshme në mërgatë  në Kosovë, Shqipëri, e trojet tjera shqiptëtare ! Shpeshë e pyes vehten, si arritëm ne këtë gjendje  ( !!!) . Cka është edhe më tragjike se të gjitha dukurit negative ndodhin jo bujkut , jo fshatarit , por mësuesit, arsimtarit, prefesorit, Mr, Dr, shkencash, mjekut, ingj, poetit, shkrimta rit, akademikut , e shumë rrallë fshatarit. Dhe Si duket edhe liderët partiak, deputetët e Parrlamentit, kryeministri, ministrat janë korruptuar, të gjithë . Si duket ata janë mësuar me këto gjëra të pahijshme,ata sahan lëpirës, ata hajdut, ata bagabond, si duket po na qesin miell syve.., dhe ne po heshtim.., po heshtim dhe po themi s e në Kosovë ka demokraci ? !
Po ata po  na shkatërrojnë ne moralishtë,po na dëmtojnë materialishtë ..,dhe po e pengojnë  zhvillimin e metodave deokratike dhe demokatizimin e vendit. Për çdo ditë zemrat tona po ngurtësohen, ne mënyrë të pakuptueshme e ndjenjat dhe dashuria ndaj atdheut – vendlindjes, çështjes kombëtare, martirëve, dëshmorëve, heronjëve, po zbehemi , ngushtohemi, nga disa  matrapazë, karriristë, demagog, leninistë, titistë, të kuqët,  e kohëve të fundit me këso marrina e ndytësira ka hyrë edhe LDK-ja ,krahu; i Kryeministrit..,  Isovit, Lutovit, Lutfisë, I Beqirovskit  ( Ismet Beqiri), Hamitovskit..,Sabri Hamiti.., etj. ky grup mafioz, para interesave kombëtare ka vënë interesat karrieriste, familjariste, demagogjike…,etj. Mirëpo ne kësaj radhe do të shkruajmë për një gjestë të pistë të cilin  e bëri,grupi: Isovi, beqirovski, sabriovski, Hazirovski, e disa të tjerë… etj . Ne sot do të trajtojmë një temë temë të shëmtuar të cilën e kryen me »mjaftë »suksesë. Pra kemi të flasim për zonjën Donika Gërvalla e cila është vajza e atdhetarit, luftëtarit, heroit, dëshmorit, gazetarit, poetit, gjeniut t ë kombit Jusuf Gërvalla. Njeriut që çështjen kombëtare e vuri mbi të gjitha, njeriu i cili bëri internacionalizimin e informimin e opinionit nërkombëtarë me gjendjen e vështirë ne të cilën po kalonte populli shqipëtarë nga dhuna, presioni, rrahjet, burgosjet, dënimet drakonike të atdhetarëve shqipëtarë. Ky atdhetarë nuk doli i maskuar.., por doli hapur dhe luftoi deri në vrasjen tinëzare. Nuk dua ta mbrojë zonjën Donika Gërvalla,  e asë ta lavdëroj, por dua t’i tregoj të gjithë lexuesëve, se Donika Gërvalla ishte ajo që u printe demostratave në Bonn, Berlin, Shtutgart, Mynhen, etj. Ajo nuk kishte një detyrë por shumë. Ajo në gjuhën gjermane i informonte. mediat e huaja për qëllimin  eorganizimit të protestës, ajo u epte intervista mediave të shkruara dhe atyre elektronike.   Ajo ishte  forca kryesore dhe motorike  e LDK-ës, dega në Gjermani. Ajo ishte njeriu që më së shumti sa i përket internacionaliziit të çështjes sonë kombëtare. Po ja kujtoj Kryeministrit të Kosovës ,    protestën  e mbajtur në Bonn, dhe diskutimin e saj, po i kujtoj se në atë protestë të gjitha mediave ju dha intervista lidhur me organizimin dhe dhunën e presionin që ushtronte shkau në Kosovë. Ajo kishte shumë foto të smadhuara ku shiheshin qartë ushtria,policia dhe paramilitaët serbo çetnike.., rrahnin, dhunonin, vranin , digjnin çdo gjë shqiptare. Ju Kryeministër s’bashku me Bujar Bukoshin – lepushkën bredhnit trotuarëve të diasporës dhe nga një qytet në tjetërin hanit e pinit me t’hollat e mërgimtarëve tanë të 3%-shit. Prandaj të sulmosh një aktiviste një atdhwetare, të sulmosh një vajzë e cila tërë kohën u angazhua vetëm për çëshjtjen kombëtare, kjo është jo dobësi.., jo xhelozi.., jo urrejtje, por trathëti kombëtare. Po sikur të zgjohej edhe një herë gjeniu e heroi i kombit dhe të shihte mesy se si po sillen liderët e Kosovës ndaj familjes  së tij.., po të dëgjonte se çka po i ndodhë familjes së tij , nuk e dij se çka do të bënte…. ?!
Po ju o të mjerë .., nuk patët punë tjetër ..,  të uleni e të bisedoni se si do i marrim ne  trojet tona shekullore, të cilat i kanë uzurpuar shkit. Po pse kur je kaq trim ti o Isa Mustafa.., Pse nuk shkon në Mitrovicë, apo në fshatin Karaqevë të Dardanës e ti shohish se si jetojnë ata fshatarë,,. Aty ka qenë dashtë ta bëshë këtë gjestë trimërie , ta vendosësh kufirin aty ku duhet vendosur.., ti marrim tokat tona, ne të gjithë do të vinim pas ju dh edo të luftonim deri në vdekje. Por kjo është kultura dhe edukata jote more i mjerë. Po si nuk të vie turp, që një ditë ddo të takohesh me familjen Gërvalla..,  esi do ju flasish.., por jo.., ju s`´keni fytyrë..,  e asë gjakë shqipëtari.   Edhe ata që I ke pasë teje (roje) janë si ti.