« Druri i Jetës »

A e dini-druri i jetësA e dini se…?

« Druri i jetës » (nga lloji Prosopis) gjindet në shkretëtirën e Bahreinit i vetëm, qe 400 vjet i gjallë dhe në jetë të mirë. Është i lartë rreth 10m. Në afërsi prej 2km. gjindet Xhebel ad Dukhan, maja më e lartë e vëndit.

„Drurin e jetës, furnizimin me ujë i të cilit nuk dihet akoma sot nga vjen, e vizitojnë mbi 50 000 turistë në vit.