Bob Dylan, Nobelist i Letërsisë 2016

Letërsi:-

Nobel 2016 i jepet Bob Dylan, 75vj. , « …për krijimin, në kuadro të traditës së madhe të muzikës amerikane  forma të reja të shprehjes poetike », tha sekretarja e përgjithshme e Akademisë Suedeze, Sara Danius, përjell Filolet. Amerikani, muzikanti i parë që nderohet nga Akademia që kur u rhemelua çmimi në vitin 1901, dhe pason Belarusen Svetlana Alexievitch.

« Bob Dylan shkruan poezi për veshin, » tha znj Danius televizioni publik SVT, duke pohuar se anëtarët e akademisë kishin shprehur « kohezionin e madhe » në këtë zgjedhje. « Ai (Bob Dylan) është pjesë e një tradite të gjatë që daton nga William Blake, » poeti i famshëm anglez i cili vdiq në 1827, tha ajo, duke përmendur Visions of Johanna dhe Chimes of Freedom.