Avdyl Berisha nga Deçani triumfon ne Festivalin e 57′ të Këngës për Fëmijë në Shkodër

Avdyl Berisha nga Deçani triumfon ne Festivalin e 57′ të Këngës për Fëmijë në Shkodër.

Adem Lushaj

Image
Për tre ditë rresht, me 12,13 dhe 15 Qershor u mbajt Festivali Mbarëkombëtar i 57′ i kënges për fëmijë në Shkodër.
Ne ketë festival përformuan femijë nga te gjitha trevat shqiptare. Ne mesin e tyre, ishin edhe Avdyl Berisha e Gertina Gjocaj, me këngen « Gjysllykët e Gjyshit » te autorit Shkodran Tolaj.
Performanca e artistëve nga Deçani bëne qe te elektrizohet salla dhe morrën duartrokitjet te jashtëzakonshme. Avdyli, me sharmin dhe paraqitjën e tij, se bashku me partneren Gertina Gjocaj, arriten te rrembejnë zemrat e shkodranëve artëdashës.
Ne fund te festivalit, vogëlushi nga Deçani, Avdyl Berisha, nga juria profesionale u vlerësua me Çmimin e Parë te Interpretimit (këngetari i festivalit). Ai morri vlerèsimin maksimal nga shumë profesionist te kënges.
Për Avdylin ishte hera e dytë e ngjitjes së skenës së madhe te Shkodrës.
Ne vitin 2015, ne edicionin e 53′,  pati fituar Çmimin e Dytë me këngen « Rrokoko » te autorit Shkodran Tolaj.
Po ashtu, ne vitin 2015 pati fituar edhe shumë festivale tjera si « Flutrat » Kumanovë, « Dita Jonë » Kërçovë etj.
Ndersa
Image
ne Deçan, për rezultatet dhe çmimet e fituar ka marr « Mirënjohje Qyteti » për suksesin dhe rezultatet e Arritura.

Ai vijon mësimet ne SHFMU « Jusuf Gërvalla » në Prapaqan-Deçan, nderkohë ndjek mësimet ne shkollèn e muzikës « Ardhmëria », nën perkujdesjen e mësueseve Shkodran Tolaj e Besiana Mehmedi.

Image
Image