A e dini se…, Lina Medina lindi…

Lina Medina lindi në vitin 1933 në Pauranga Peru.  Më 14 maj, 1939 u bë nëna më e re në historinë e mjekësisë, gjegjësisht, në moshën 5 vjet, 7 muaj e 17 ditë. Ky rekord botëror është ndjekur nga afër nga një ngjarje të ngjashme në Ukrainë në gusht 1934. (6 ans et 5 jours).

Lina arriti pubertet jashtëzakonisht të hershëm në moshën 3 vjeçe. Në vitin 1939, ajo lindi Gerardo me prerje cezariane. Bebja peshonte 3.2 kg dhe u rit si vëlla i saj gjatë dhjetë viteve të para të ekzistencës së saj. Misteri i vërtetë i kësaj lindjeje të jashtëzakonshme është identiteti i babait i cili mbetet akoma edhe sot i panjohur.