Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - Poetëve u dhimbi dhimbja

Poetëve u dhimbi dhimbja

-Kushtuar Ali Podrimjes-

Zgjedhur nga::

Shaban CAKOLLI

 


Ali Podrimja

 

Elinda Marku


Po thone…Po thone se vdiq Ali Podrimja
T’u thafte thasha
Qysh vdiska poeti!!!
Poetit i ka ra
vdekja hasha.

 

Kish thanw Podrimja…

Elinda Marku

Ç’eshte kjo dyndje kaq e madhe

Me shku n’mort te pavdekshmit

Me qa me lot famoz nje poet

Qe nuk ia ndjen per vdekjen.

Kish thane Podrimja

Ne mos nuk u shkruj ma

Nuk ken pse me ba si te terbumit e dhimtes

Une e di si dhimb vdekja e te dashtunit

Ta dini se nuk u dhimb ma shume

Se me dhimbi Lumi mu

Provojeni per here te pare ne jeten tuj

Te mos shtireni s te mire ne vdekjen time.

Nuk kam vdek, jo!

Kam shku mbas Lumit

Shkova se kam çka ti kallxoj.

Paj, Kosova u çlirua!21 Korrik 2012Nga Naim Kelmendi


POETI DHE VDEKJA

(Ali Podrimjes)

Naim Kelmendi

Vdekja dhe poeti asgjë të përbashkët nuk kanë


Mund ta lësh veç shpirtin shenjt ku të duash

Në një rrugë franceze sikur bëri Ali Podrimja

Gjithkund në Evropë apo botë apo dhe në Ballkan


Ngase vdekja dhe poeti asgjë të përbashkët s’kanë


Kalon veç vigun siç thoshte Azem shkreli dhe shkon

Përjetësia është e poetit dhe aty vargu t’kujton

Mallëngjyeshëm gjithmonë në rrjedhë kohërash

Dhe shpirti yt është gjithkund e në secilin varg

Ligjërim rrugëtimesh dhe agimesh dhe kujtimesh


Ngase asgjë të përbashkët nuk kanë poeti dhe vdekja


Veç ndërron formë jeta e vargut dhe fjala e tij

Ligjëron dashurinë e përjetshme dhe merr pak nur

Të përjetshëm mbi emrin, mbi fjalën e pathënë mbi kohë

I bie cep më cep atdheut siç e do te tërin deri në fund

E bëhet i lashtë sa jeta, sa koha dhe bleron rrënjë në gur


Ngase s’kanë asgjë të përbashkët vdekja dhe poeti


Ligjërim i bukur rrjedhë fjala rrjedhë, vargu dhe pak zjarr

Shpirti aty ku e kanë lënë dje në ditën që harroi veç orën

E kemi në log t’kohëve mengjeseve e mbrëmjeve e mesjetëve

Gjithmonë në hirin dhe në shkrumbin e fjalës tij digjemi ngapak

Dhe ngrohemi e zgjohemi e gjejmë hijen e tij në secilin breg deti

S’kanë asgjë të përbashkët vdekja dhe poetiZGJODHI:SHABAN CAKOLLI

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

 
     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .