Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

/ Konkursi / Poezitë konkuruese - E egër është ndjenja!

E egër është ndjenja!

Poezi për KONKURS:

Sara BALLIU

 


Sara Balliu

 

E egër është ndjenja!

E egër është ndjenja karshi teje,
si gjembat e trëndafilit buzë shumë-ngjyrësh,
e brishtë si kristal i syrit gjithçka parës,
si mikeshë e përjetshme jeton brënda meje.
E egër është ndjenja që unë kam,
si rrezet e diellit kur dielli kulmon,
lëshohet fluturimthi me flatra në liri,
sepse ndjenja është e fortë,unë e fortë jam.
E egër është kjo ndjenjë jetëgjatë,
si ferrat buzë rrugëve pa shenja të shumta këmbësh,
kjo ndjenjë s'është këmbëzbathur,nuk është lakuriq,
jeton brënda meje,nuk ecën në tokë të thatë.
E egër është ndjenja që kam karshi teje,
si bimë shkretëtire me rrënjë të forta,
është zjarr që shuhet vetëm me zjarr,
si mikeshë e përjetshme jeton brënda meje.

Sara Balliu

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .