Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4 5

LULET E MOLLËS 

Nga: Rustem Geci

- P o e m ë                                                                                          15.10.2014

Poezi

Flake mërzinë mollë e Shkupit
flake mërzinë mollë e Vardarit
shqipja ty kurrë s´të lë vetëm
që erërat gjëmshëm të godasin
kjo poemë e tokës për mollën
që qan e vetme anës Vardarit
stuhi të egra atë e kërcënojnë
me thyrje degësh e me tharje 
jam e vetëlindura e Shkupit
jam e vetëlindura e Manastirit
Jam e vetëlindura Tetovës, dhe
motra e madhe e Dardanisë

 

Shkup jam prej 13 mijë vjetësh
dhe jam lindur si krejt shqiptarët
dhe jam rritur si krejt shqiptarët
dhe jam në tokën e lavdisë sime
Shkup jam prej 13 mijë vjetësh
Shkup, me gjysh dhe babagjysh
Në këtë tokë të gjithmonshme
jam e rrëmbyera e Shqipërisë
i pushtuar nga fqiu i ardhur
trup e duar i kam t´ përgjakura
me plagë betejash t´përditshme

 

Shqipëri e pellazgëve, e Ilirëve
Shkup jam prej 13 mijë vjetësh
jam i poshtëruar në lavdinë time
nga pushtimi dhe nga paliria
Hej, jam Shkup shumë i moçëm
Shkup shqiptar i historisë
Shkup shqiptar, i Dardanisë
Shkup shqiptar i Alfabetit tonë
Shkup me flamur në kraharor
dhe Shkup shumë i palumtur!..

 

Mollë e mërzitur e anës Vardarit
i qahet rrënjës, i kërkon degës
që bora në male t´mos mplaket
që uji i Vardarit të rrjedhë. Në
përqafim zemrash të trojeve
Shkup i Ilirisë, Shkup i flamurit 
shih fqinjët si na kanë ndarë
mollë e mërzitur s´ do të dehet
pa e pa të zotin e saj tek feston 
zgjohu Shkup, zgjohu Tiranë
zgjohu populli im në 5 shtete
ne duam një vetëpërmbushje
lulet e mollës të marrin flakë !..

 

Rruatem Geci – Dortmund

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .