Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4

TË GJITHË DREQNIT NJËSOJ I KE!

Shkruan: Avdi Ibrahimi

14.11.2014

Prozë

Ky ilustrim artistik është marrë nga Forumi Pukjan

 

TË GJITHË DREQNIT NJËSOJ I KE!

Nga gojdhëna e popullit kam dëgjuar:

- Bardhoshi një fshatar i mençur, e njeri i zoti, kishte arritur pas shumë vitesh, me një mundim të madh t’i mbledh një thesë lanetësh, kështu ai një ditë tregu që bëhej në qytet hedhë mbi shpinë thesin, e pa një pa dy niset për t’i shitur në treg.

Pasi kishte kaluar shumë rrugë, hap pas hapi, e paksa i lodhur po i afrohej qytetit Therranjet.

Ecte ashtu pandërprerë, duke kaluar rrugës nëpër qytet takoi një njeri, - i cili pa një pa dy e pyeti, çfarë keni aty në thes, more mik?

Bardhoshi në çast me një zë të ulët i tha:

- Eh, more, miku im, si të them! – Kam një thes me dreqën!

A njëmend  e ke, a? – Pyeti i habitur qytetari.

Me një të qeshur therrëse foli Bardhoshi: - Po, njëmend e kam, more mik.

Atëherë, a bën të ma zgjedhni nji?

- Eh, more zotni e si t’a zgjedh për ty nji dreq, kur fund e krye njësoj i ke!

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .