Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4

Edi Rama në Beograd

Nga: Demir Krasniqi

12.11.2014

Poezi

Edi Rama në Beograd


 

Viti Dymijë e Katërmbëdhjetë ,

Muaj Nëntor, më datën Dhjetë –

N’ histori  do t’ mbes për jetë ,

Ngjarje e madhe e vërtetë !...


 

Edi Rama – hallall evlad ,

Dridhi tokën n’ Beograd !

Kryeministri  i  Shqipërisë –

Për  vizitë  i vjen Serbisë !


 

N’ Beograd si kurrkush hiqi –

Mysafirin e pret Vuçiqi !...

Po i thotë Edi – o  Aleksandër ,

A mos jeni  duke  parë  andërr  ?!...


 

Ju hala tek jeni n’ gjumë –

N’ Kosovë djepa duke  përkundë ?!

Zgjohu prej gjumit mos t’ vjen mërzi ,

Se Kosova ka pavarësi !...


 

Çelni sytë n’ realitet ,

Se Kosova tash është shtet !

Pavarësi sovranitet ,

Këtë gjithë bota e di krejt !


 

Thërret Presheva – moj  nëna Shqipëri ,

Njëqind vjet ke pavarësi ,

Kurrë bijtë tu nuk ia kanë mësy –

Në Preshevë njëherë me hy ?!


 

Edi Rama qoftë faqebardhë ,

Në Preshevë n’ vizitë ka ardhë !

Gjithë ku janë shqiptarët n’ botë –

Kurrë në jetë s’ kanë qenë ma t’ fortë !


 

Gjilan, më 12.11.2014.    Demir Krasniqi

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .