Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4

Cikël me poezi

Nga: NEBI DRAGOTI

C:\Users\PC_10\Desktop\NebiDragoti.gif

3.11.2014

Prozë
PEIZAZH DIMROR
 

Peizazh me hënë,

peizazh me borë,

natyra e tërë

me dimër trokon…


 

Kjo hënë peizazhi

i gjuan me borë

shtergët shtegtarë

si era shtegtojnë…


 

Përhap natyra e tërë

të njëjtën simfoni:

ku ikën,ku,lejlekët?...

Ç’na lanë veç bardhësi!


 

Qielli veshur gri

çngjyros ngjyrën blu.

Ç’peizazh me hënë,

me borë gjithashtu!


 

NË SHKOLLË


 

Një klasë mbaron,

vit tjetër fillon,

jo mbetës në klasë,

se të lë koha pas;

mëndjes yll veri

ndriçues në ballë.


 

Në vend mos rri

si uji në kënetë,

se bie erë këllirë,

ndaj lëvis,ec

me mëndje serbes.


 

Një klasë mbaron,

je ngjitur më lart,

kur klasën kalon,

minierë ke gjetur,

ke gjetur mëndafsh,

ke gjetur dhe ar…


 

Mbaron një klasë,

në tjetrën shkon,

si njeriu në pyll

busull ke gjetur

e burim me naftë,

kur klasën kalon.


 

LULE TRËNDAFILI


 

Lule trëndafili

mbjellur në ballkon,

mbi të ulet bilbili,

nuk di se çfarë kërkon!


 

-Ç’ke ,bilbil,që qan,

lulja çfarë kërkon?

-Është duke u tharë,

bari po e mbulon.


 

Ah,do t’i ujis lulet

dhe barin do ta pastroj;

dhe do t’i them bilbilit

tok me mua të këndojë.


 

VJESHTË


 

Vjeshtë,penelat lëviz nëpër pemë,

gjithë këto ngjyra vallë ku i gjen?


 

Me shtatë ngjyra ngjyros nëpër fletë,

zogjtë t’i rrëzojnë gjethet me sqep.


 

Dhe këngë këndojnë për ty,vjeshtë,

e rrushë vjelin vjelset në vresht.


 

ME DETIN


 

Me zhurmë e kaltërsi rrethuar

me detin,me detin unë flas:

o det,det i egërsuar,

pse dallgë mbi shkëmb përplas?


 

Hej,me not pashë

ç’i bie mespërmes;

zog zgalemi jam,

asgjë,jo,s’më tremb.


 

Egërsia forcë më jep,

muskuloz,ngrihem vrik;

ku je ,o det,odet,

pranomë mik,or mok!

 

 

NJË LIBËR MBYLL,NJË TJETËR HAP

 

Arrite në faqen e fundit:

të lumtë Albana,

dritare ke çelur,

sheh fusha,

hapsira,

gjelbërime…

 

Në kujtesë ke mbjellur

vlera për jetën,

vlera njohurish,

përkulur,

vëmëndshëm

në burime të smeraldë:

një libër mbyll,

një tjetër hap

dhe ecën sakaq

në rrugën e bukur,

në rrugën e gjatë.

 

Të qoftë udha e mbarë!

Në jetë paç suksese

dhe fat!

Të uron poeti Nebi,

se dhe unë kam qënë

i etur për libra si ti.

 

2014.

 
 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .