Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4

MBIMERA BANALITETI

Nga: Demir Krasniqi

31.10.2014

Poezi

MBIMERA BANALITETI

Po këndoj këngë realiteti ,

Për mbiemra banaliteti ,

N’ meset tona po jetësohen –

Kujt s’i shkon mendja të ndërrohen !

Këta mbiemra s’ kanë lezet –

Kundërmojnë banalitet !

Ku janë forcat intelektuale ,

Që s’i ndërrojnë mbiemrat banale ?!

Përmes vargjeve ma thotë zemra ,

Që t’ ua sjell këta mbiemra ,

Që kanë rrënjë n’ banalitet –

Do të bindeni edhe ju vet !

Këndon gjeli te koteci –

Po martohet Petllush Peci !

Po vijnë kerret nëpër tela –

Po vjen nuse Zela Pela !

Zemrat tona i urofshin –

Peci e Pela u trashëgofshin !

Këndon rapsodi Hasan Hanuci –

Po martohet Lulëzim Luci !

Po na vijnë kerret me lula –

Po vjen nuse Hyrie Pula !

T’ gjithë këndofshin e urofshin –

Luci e Pula u trashëgofshin !

Gjilan, më 27.10.2014. Demir KRASNIQI

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .