Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4

Përjetësisht miku im

Nga: Xhuli Spahiu

 

29.10.2014

Poezi

Përjetëisisht miku im


 
E dërmuar nga zhgënjimet e kohës.
Ecja rrugëve me tapitjen e shpirtit tim.
Ndalja hapat me një kujtim ftohës.
Pastaj kokë ulur nisesha pa drejtim.

 
Mes dhjetra njerëzve ndjehesha vetëm,
Endrrat e mia me ishin bërë të huaja..
Mes të tjerash kisha humbur dhe shpresën.
Jeta më dukej një lojë që sduhej ta luaja.

 
Mes stresit të ditës dhe acarit pa kufi.
Dimri më ishte bërë stina e shpirtit tim.
Por koha më buzeqeshi me ëmbëlsi.
Duke më takuar me ty miku im.

 
Pas rrebeshit qe ra ne fushat e jetës sime.
Erdhe si ylber dhe e gjallerove natyrën.
Për to u bëre lajmëtari i kësaj stine.
Luleve të tyre vetëm ti ua dhe ngjyrën.

 
Në pranverën e rrugëve të jetës.
Në shtëpizën e një shprese që gjeti rindërtim.
Në fjalët e ëmbla të së vërtetës,. 
ishe përherë ti o miku im.

 
 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .