Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4

QYTETI ME KATËR EMRA  

Nga: Demir Krasniqi

23.10.2014

Poezi

 

QYTETI ME KATËR EMRA

 

Për qytetin me katër emra –

Të këndoj po ma thotë zemra !

Për qëndresë të tij stoike –

Ndër etapat historike !

 

Emri i parë ishte Tasjan –

Popullata vetë ia lan !

Tasjan quhej  stacioni i trenit ,

Prisnin njerëzit prej terrenit .

 

Njeri i parë  erdhi Ferizi –

Në Tasjan punën  e nisi !

Emri i dytë erdhi pa faj –

T’ gjithë i thoshin Ferizaj !

 

Emri i tretë për këtë udhëkryq ,

Erdh nga  turqit –  Ferizoviq !

Shkonin n’ Shkup nëpër  Kaçanik –

Merrnin rrugë për Selanik !

 

Pas Ferizit , erdh një kodosh ,

Që e kishte emrin Urosh !

Emri i katërt nga ky  përtac –

Serbët i thoshin Uroshevac !

 

Një qytet me katër emra –

Rrahin ritmet n’ katër zemra !

Nëpër breza për njerëzinë –

E shpalosin historinë  !


 

Gjilan, më 27.10.2014.    Demir KRASNIQI

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .