Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

KALLE, KALLE !..

Nga: Demir Krasniqi

21.10.2014

Poezi
-   Potpuri këngësh  parodi  , kushtuar ndeshjes futbollistike Shqipëri – Serbi,

në Beograd , më 14.10.2014.-

I.

 

O, a  po vjen me mue ?

O, n’ Beograd me shkue ?

O, lojën me shikjue ?

O, ta shikojmë Shqipërinë !

O, qysh po e mund Serbinë !

 

II.

 

Shqipja jonë e bukur ,

E bukur , e bukur –

Fluturon si flutur ,

Si flutur, si flutur !...


 

N’ mjedis Beogradit ,

Shqipja  aterron –

Tifozët e “Partizanit”,

Keq po ia  tmerron !


 

Shqipja erdh nga mali ,

Nga mali, nga mali –

Erdh Ismail Qemali ,

Qemali, Qemali !...


 

Erdh  Ismail Qemali  ,

Isa Boletini –

Ndeshjen seç ua ndali ,

Ethet seç ua shtini !...

 

III.

 

Kalle, kalle , qitja pluhurin –

Nuk durojmë  me na e  prekë Flamurin !


 

Kalle, kalle qitja timin –

Nuk durojmë  me na  e  prishë Himnin !


 

Kalle, kalle , qitja flakën –

Jem shqiptarë  ,  s’ durojmë   shuplakën !


 

Kalle , kalle , qitja prushin –

Jem shqiptarë , s’e durojmë grushtin !


 

Kalle, kalle, qitja helmat –

Jem shqiptarë , s’ i durojmë shkelmat !


 

Gjilan, më 19.10.2014.    Demir KRASNIQI

 
 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .