Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

NJË KOMB I TËRI E SHIJOI AROMËN E FITORES

Nga: Adem Zaplluzha

15.10.2014

Poezi dhe Prozë

NJË KOMB I TËRI E SHIJOI AROMËN E FITORES


 

Ngjan edhe kjo që në fushë të sportit

Të fluturoj krenar dykrenori i jonë

Të fluturoj me mall

Si në kohën e Kastriotit

Me një krakëllimë të ëmbël qiell

Ta zbardhi fytyrën tonë


 

Kur e panë flamurin disa  laraska të bardha

Iu sulën shpendit ta shqyejnë me brina

U bë një shtjellim i egër

Si nëpër  përralla

E okupuan fushën e me qindra sorrëshkina


 

Djemtë e shqipes si zana luftuan

S’lejuan të përdhoset

Flamuri i jonë kombëtarë

Këlyshët e Milloshit  sa keq u turpëruan

Kurse djemtë e shqipes

Dolën  faqebardhë


 

Mbrëmë Beogradin e mbështolli zia

Humbi betejën

Që aq shumë e deshi

Faqebardhë na doli Shqipëria

Veladonin e nderit djemuria e veshi


 

Ngjan edhe kjo

Që n’ çerdhen e sorrëshkinës

Të çelin zogjtë shqiponja krenare

Po të mos ishin djemtë e Prishtinës

S’do lëshohej shqipja asnjëherë

Në atë fushën barbare   


 

Shëndosh e mirë u kthyen

Djemtë e kombëtares

Në prehër i priti aeroporti i mëmëdheut

Një komb i tëri shijoi aromën e fitores

Koha që e ngjalli historinë e Skënderbeut

 
 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .