Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

SINTAKSA E KUJTESËS

Nga: Rustem Geci

15.10.2014

Poezi dhe Prozë

SINTAKSA E KUJTESËS

 

Po të shkruaj çfarë kam veshur sot
dhe cilat këpucë i kam në këmbë
a kam ble këmishë, rrobat a i kam 
të pastërta.Sot jam veshur ngrohtë

 

Po të shkruaj për të gjitha gjërat
Po të shkruaj sa mall kam për ty
e di s´e je nën një gur të rëndë
ku zëri dhe fjala nuk arrijnë dot

 

Po të shkruaj se të kam në kujtesë
po të shkruaj se të kam në dhimbje
disa gjëra ende s´ mund t´i them
po ka mjaft metafizikë në këtë jetë

 

Varret e Prishtinës ku t´i prehesh
janë të lira, të shkruara, me lule
varrin tënd ti s´mund ta shohësh
këtë verë unë e kam rregulluar

 

Gjithë jetën jetuam për një ëndërr
por atë ëndërr ende nuk e kemi
çastin kur at´e çlirojmë nga burgu
unë kujtoj se do jet festë e madhe

 

Në këtë vetmi jo dhe aq poetike
fjalët për ty i kam të zgjedhura
kjo botë kurrë s´është pa itaka
po ti qé gruaja e vetme për mua!..

 

 

Rrustem Geci, Dortmund, 15 tetor. 2014

 
 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .