Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

 

 

Kem nisë dasmën mbarëkombëtare

 

Kanë çelë lulet në livadhe –

Kemi nisë një  dasmë  të  madhe !

Dasmë  të  madhe kemi nisë –

T’ qoftë  me fat ,  Zoti i shtëpisë !
 

Na priftë fati mirë e mbarë –e  –

Kem nisë dasmën  mbarëkombëtare !

Këngët më   t’ bukura i kem ujdisë –

T’ qoftë me fat , Zonja e  shtëpisë !
 

Martojmë vëllain si xhevahir –

Ai e ka emrin Ilir !

Nusja  e bukur , si hyri –

E ka emrin Iliri !
 

Hajde dalim ,  këndojmë me defe –

Kem nisë  dasmën  për shtat qejfe !

Do t’ këndojmë e do t’ vallëzojmë –

Zemrat tona  t’i  gëzojmë !


 

Hajde dalim ,  luajmë  me gajde –

Martojmë vëllain ,  hallall zade !

Diell e hanë , sot po bëjnë dritë –

Lum për  prindërit , çka   kanë pritë !


 

Hajde  këndojmë , na ,  te bojlia –

Na vijnë n’ dasmë  mbesa e bija !

Hajde dalim këndojmë te stalla –

Na vijnë n’ dasmë   teze e halla !


 

Hajde këndojmë ,na ,  me kavalla –     

Na vijnë n’ dasmë , ne ,   krejt mahalla  !

Hajde këndojmë na  te podrumi –   

Na vijnë n’ dasmë , ne ,   krejt katundi !
 

Hajde këndojmë me violina –

Na  vijnë vëllezërit  nga Prishtina ,

Kushëri e kushërina ,

Do ta kallim , do ta shkrina !
 

Hajde këndojmë , na ,  te oxhaku –

Na vijnë vëllezërit nga Gollaku !

Hajde këndojmë , na , te dollapi –

Miq e shokë na  vijnë  nga Llapi !

 

Hajde këndojmë , na ,  te bajraku –

Na vijnë  miqtë  nga Karadaku !

Hajde këndojmë , na ,  me mezhnica –   

Na vijnë vëllezërit nga Drenica !
 

Hajde dalim , këndojmë te blini –

Na vijnë  miqtë  prej  Dukagjini !

Hajde këndojmë  te kapixhiku –       

Na vijnë  miqtë  nga Kaçaniku !
 

Hajde dalim , këndojmë te oda –

Na vijnë vëllezërit nga Rugova !

Po  thotë  nëna –   fort u gëzova  ,

Vijnë Prizreni, Peja , Gjakova !...
 

Hajde këndojmë , na ,  te polica –

Na vijnë  miqtë  nga Mitrovica !

Hajde  luajmë n’ tepsi  t’ filxhanit –

Na vijnë vëllezërit  prej  Gjilanit  !
 

Hajde  luajmë n’ tepsia t’ çajit  –

Na vijnë  miqtë prej  Ferizajit  !

Bjeri djalë- o , darabukit –       

Po  na vijnë vëllezërit prej Shkupit !
 

Hajde këndojmë  n’ strehë  t’ çeremidës –     

Na vijnë vëllezërit  prej  Iliridës !

Hajde këndojmë nën  hije t’ blirit  –   

Na vijnë vëllezërit prej Manastirit !
 

Zihen  gjella  me  kusia  –

Na vijnë vëllezërit nga Gucia !

Qesim pite dhe  bakllava –

Se na vijnë vëllezërit nga Plava !
 

Hajde këndojmë , na ,  te  bunari  –

Na vijnë vëllezërit  prej  Tivari !

Hajde këndojmë , na , te ullini –

Na vijnë  vëllezërit prej  Ulqini !
 

Hajde këndojmë , na ,  te  hambari  –

Na vijnë vëllezërit prej Pazari !

Sa bukur  po vallëzon Xheva –

Na vijnë vëllezërit nga Presheva !
 

Hajde dalim, këndojmë te mexha –   

Na vijnë vëllezërit nga Medvegja !

Hajde dalim , këndojmë te koshi –

Na vijnë vëllezërit nga Bujanoci !
 

Hajde dalim luajmë nën shegë –

Hedhim valle toskë e gegë !

Hajde luajmë n’ shami me oja –

Na vijnë vëllezërit nga Tropoja !
 

Hajde dalim luajmë me lodra –

Po na vijnë vëllezërit nga  Shkodra !...

Hajde luajmë ku rrezona hana  –

Na vijnë vëllezërit nga Tirana !
 

Hajde dalim luajmë me surlja –

Po na vijnë vëllezërit nga Kruja !

Hajde dalim  luajmë mbi hastra –

Na vijnë vëllezërit nga Gjirokastra !
 

Hedhim vallen e Deli Agushit –

Po na vijnë vëllezërit prej Durrësit !

N’ krye t’ valles po prinë daja -

Na vijnë vëllezërit nga Kavaja !
 

Hedhim vallen e Gjilanit –

Na vijnë vëllezërit prej Elbasanit !

Hedhim vallen shtat për shtati –   

Na vijnë vëllezërit prej Berati !
 

Hedhim valle shokë e shoqe –

Po na vijnë vëllezërit prej Korçe !

Hedhim valle gisht për gishti –

Na vijnë vëllezërit prej Bilishti !
 

Hedhim valle dorë për dore –

Po na vijnë vëllezërit prej Vlore !

Hajde hedhim valle t’ randa –   

Na vijnë vëllezërit nga Saranda !
 

Hajde këndojmë si Arbëria  –   

Na vijnë vëllezërit nga Çamëria !

Hajde luajmë na shpinë për shpine –

Na vijnë vëllezërit prej Janine !
 

Hedhim valle  dajë e teze  –

Na vijnë vëllezërit  prej  Preveze  !

Hedhim valle n’ drita t’ zjarrta –

Po na vijnë vëllezërit nga Arta !
 

Hajde luajmë , ne ,  me kitare –

Këndojmë këngët  mbarë shqiptare !   

Bjeri djalë , o , klarinetit –

Na vijnë vëllezërit  prej kurbetit !
 

Hidhet vallja – dridhet toka  –

Na vijnë vëllezërit nga Evropa !

Shpërthen  gëzimi , humbë mërzia –

Na vijnë vëllezërit nga Azia !
 

Hajde këndojmë , na ,  me sharkia –

Na vijnë vëllezërit nga Turkia !

Hajde këndojmë me çiftelia –

Na vijnë vëllezërit nga Australia !
 

Hajde këndojmë me harmonika –

Na vijnë vëllezërit nga Amerika !

Hajde dalim e kërcejmë me surlja –

Nusja jonë ma e mirë se lulja !
 

Hajde kërcejmë , na , me tupana   –

Na vijnë miq  , na vijnë jarana !

Hajde  luajmë  ku bien  dajret –

Na vijnë n’ dasmë gjithë  dajallarët !
 

Hajde dalim këndojmë n’ çardak –

Na vijnë krushqit me bajrak ,

Na vijnë kerret nëpër sokak ,

Na e bien  nusen për merak !
 

Urojnë zemrat si për hera –

Zoti i shtëpisë , tu rritë ndera !

Bereqeti , Ty , tu shtoftë ,

Djali – nusen ta gëzoftë !
 

T’ rrojë tradita , të rrojë besa –

Tu mbushtë shpija nipa e mbesa !

Sa  t’ rrojë    bjeshka , sa t’ rrojë  guri –   

Rroftë Shqipëria ,  rroftë Flamuri !


 

Gjilan, më 30.09.2014.    Demir KRASNIQI

Poezi
 

12.10.2014

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .