Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

KOSOVA DHE PARALIZA

Nga: Demir Krasniqi

 

 

KOSOVA DHE PARALIZA


 

Mbi Kosovë fluturoi shpendkeqi –

N’ mes partive  hyni dreqi !...

Iu ra n’ krye mezja e gjyveçi –

Hëngrën shumë e  kapi ngërçi !


 

Këtij virusi  me  një  klik –

Po i thonë :”Ngërçi politik!”

Nga ky ngërç filloi  shtrembërimi –

Nuk po i gjendet askund shërimi !


 

Këtij “ngërçi” s’po i gjendet zgjidhja –

Pacientët po vuajnë nga  villja !

Këtij “ngërçi” s’po i gjendet zgjedhja –

Pacientët po vuajnë nga  vjedhja !


 

Janë trazua fshatrat , qytetet –

Gjumë  rehat s’ bëjnë  deputetët !

Demokratë e autokratë –

Karrierën ëndërrojnë çdo natë !


 

Moj Kosovë , vend me shqiponja –

Nga na erdhën këto mushkonja ?!

Nga na erdhën këto miza –

A ka kush t’ bëjë ekspertiza ?!


 

Janë mbledhë mjekë e specialistë ,

Analistë e karrieristë ,

Akademikë, analitikë –

T’ zbulojnë : “Ngërçin politik!”


 

Të zbulojnë nga hyni dreqi –  

Që Kosovën na e kapi :”Ngërçi”?!

Ky virus që quhet : “Ngërç” –

S’ ka shërim , as s’ mund me u ndreqë !


 

Shumë ekspert bënë  analiza –

Kosova  po vuan nga kriza !...

Diagnoza : “Paraliza “ –

Për Evropë s’po i jepet viza !...


 

Gjilan, më 05.10.2014.    Demir KRASNIQI

Poezi
 

6.10.2014

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .