Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

 Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

(Zeqir e Zejnie Asllanit)

Nga: Ramiz Dërmaku

6.10.2014

 

Vargje kushtuar dy Pishtareve te Diasporës

(Zeqir e Zejnie Asllanit)

Dhaskalit Zeqirit i qeshin shkronjat

Edukatorja Zejnie gatuan bukën me to
U rritet brumi kur mbi Abetare
Buzqeshja e fëmijëve i ngjallë ato
Një grusht dhe atdheu Meshar i Buzukut
Shkronjat e Daskal Thodrit ore vëlla
Ketu ne mërgatën e rriës tonë
Na i mësojnë pishtarët e arsimit pra.
Nga gojë embla te tyre pedagogjike
Na drithërojnë shkronjat dhe dashurinë
Te kaluarën e vështirë
Por mësojmë stoicizmin dhe lavdinë.
Ma shtuan dashurinë ta dua Abetarën
Me mësuan ta luaj edhe „Shotën“
Shumë gjera mi mësuan për Skendërbeun
Me shumë e dua Nenë Terezën dhe tan Kosovën.
Sot di me shumë për Anton Çettën
Këta më mësuan edhe Dr.” Ibrahim Rugovën”
Me shpjeguan edhe për deshmorët e UÇK:në
Për lirinë Pavarësinë e terë Kosovës
 

Punuar 3.10.2014

Weingarten - Gjermani
Poezi

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .