Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

BUKA E KËRÇOVËS

Nga: Demir Krasniqi

 

 

BUKA E KËRÇOVËS


 

Unë , biri i Kosovës ,

Deri sa t’ jetoj –

Bukën e Kërçovës ,

Kurrë nuk e harroj !
 

Botën që kërkova  ,

Sa t’ më bëjnë dritë sytë –

Për mua Kërçova ,

Është vendlindja e dytë !
 

Fshatrat nga Kërçova –

Sofra t’ bujarisë !

Kudo që këndova –

M’ kanë pritë si mik t’ shpisë !
 

N’ kohërat ma t’ vështira ,

Nën regjime t’ hiles –

Ushqimet  ma t’ mira ,

Ia solla familjes !
 

Falënderoj Zotin ,

Që kam pasur fat –

T’i këndoj Kërçovës

Prej fshatit në fshat !
 

Prej fshatit në fshat ,

Prej lagjes në lagje –

N’ dasma ditë e natë ,

Zemra seç më kënaqej !
 

Në fshatra t’ Kërçovës –

Këndova n’ dasma e n’ gëzime !...

Në thellësinë e loçkës –

Mbajë përplot kujtime !...
 

Dhe sot  për këto vatra –

Nuk e shuaj mallin !

Kërçovës me fshatra –

Ua kërkoj hallallin !
 

Kërçova me fshatra –

Hallall do t’ ma bëjnë !

Pa shibla , pa lajka –

Bukën ma kanë dhënë !

 

Kërçovë legjendare –

Të rroftë trimëria !

Mikpritëse , bujare –

T’u  shtoftë pasuria !


 

Gjilan , më 29.09.2014.    Demir KRASNIQI

Poezi
 

5.10.2014

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .