Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

 Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4
KOMANDANTIT TË BRIGADËS 121 TË UCK-es

Nga: Ramiz Dërmaku

GJENERAL MAJOR AGIM QELAJ (Komandantë Coli)

 
O Agim Qelaj
ti o atdhetarë
emri ytë hyri
në histrinë kombëtare
Në rreshtat e parë.
 
Shumë i ri
Në atdhetarizëm u mishërove
çështjen kombëtare
çdo herë e ndihmove.
 
Në Akademi ushtarake u regjistrove
strategjin e luftës e mësove
dhe ndaj armikut shekullor serbë
në luftën e Kosovës e realizove.
 
Si në ligjerata
E ushtrime ushtarake
Tregove aftësi e talentë
Mësimet që i more nga akademia
I vure në jetë
 
Me trimëri e guxim
S’ju përkule shkaut e as çetnikut
Përgatite dhe formove UCK-së
E cila do ti rezistoj armikut.
 
Në kohën më të vështirë
Kur Toka e Kosovës
digjej tymë flakë
t i me UCK-ës
luftoje dite e natë.
 
Mitrolozi i Agim Qelës
villte tymë e flakë
I palonte ushtaret e shkaut
Si SKENDERBEU me shpatë.
 
E deshe atdheun
Me tepër se sa veten
Për Kosovë
E flijove jetën.
Poezi

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .