Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kontakt

 

 Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

 

Poezi nga Xhevahir Cirongu

Shi vjeshte

 

 

Mjegulla kish’ rënë supeve të maleve

Në gjethet e pemëve pigmenti i vesë qante,

Te porta e hekurt ndalonin gjethet e vjeshtës

Era lozonjare  i përkëdhelte me duart e ashpra.


 

Qielli i vjeshtës kishte veshur gunën e zezë

Dhe retë ishin të grisura si një çarçaf i vjetër,

As vetë nuk di se ç’kërkova atë natë

Veç shirat e vjeshtës pikëllimin lanë aty në parkak.


 

Atje në mjegullën e bardhë pash lot nusesh

Vallen e gëzimeve qëndisnin me mëndafsh,

Me ngjyra buzëkuqësh nusesh mollët varur në degë

Flakëndezura shami në oborr vallen kërcente.


 

Në frutin e shegës nata ra të flinte

Dhe unë me yjet tek porta i përgjumur prita,

Shirat e vjeshtës ngadalë u derdhën mbi  supe

Hëna dritëargjend më tha fli i qetë me mua.

Durrë,14 shtator 2014

Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 

 

citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 

 
 

 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .