Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

   

PSE

(Shaban Cakollit)

Nga:
Miradie Avdullahi

Miradie Avdullahi

 

 

PSE

    (Shaban Cakollit)

 

Euu…euuu…

Si  po kalon koha nëpër duar

Dhimbjet që s’i duam

Shpirtin e bëjnë të trazuar

 

Sa trishtim

Kur kthehesh në shtëpi

Drita pran emrit të mikut

Nga e gjelbërta është bër gri

 

Psee…po pseee…

Pse o vdekje sulmove

Kur më së shumti besova  në miqësi

Në bindjen për suksese në ardhmëri

 

Pse shkëpute gjethen e njomë

Nga trungu me rrënjë të përjetësisë

Pse i shterre rrjedhën

Burimit të letërsisë

 

Po ti o vdekje mizore nuk je fitimtare

Dhe pse na lage faqet  me  lotët

Për veprat e tija bujare

E kujtojmë ne e nderojnë motet

 

Gllamnik

30 korrik 2014 


Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

 

citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 
 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .