Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 
 

 

 

Portal 1.9.2014

   

A E KAM GJALLË DJALIN...?
 
Shkruan:
Reshat BADALLAJ

 

 

Erë baroti mbuluar Dardanin
barbaret serb,vine me pa besinë
me topa qelluan kullat krenare 
pergjaken sokake pergjaken topragje

Hajdutet e Drazhes,verdalle vine
krajli Nikolla vjedh pasurine 
Cari rus dhunoj teper barbarishte 
njerze pa fytyrë, pa gjak e shpirt

Kasapet gjakatare shkije te zi 
pren kokat e femive sise tuj pi 
djegen e shkatrruan si pa te keq 
varen plaka djem burra e pelq

femij e gra ,rrugen kan zene 
porten hap Shqiperija nene 
serbi qen me dhembe gerveshur 
i terbuar ,si bishe e eger

plaku me bastune ne dore 
me piskam therret o Kosovë! 
djalin vrare pa varr te ditur 
vatren djegur nga shkau plackitur

UÇK ty te lumte ty pushka 
fshehet serbi nen germusha 
se kjo eshte toka dardane 
rrenje e trungu ,jam kosovare

 

Reshat Badallaj, Zhur, 30 gusht 2014 

 

 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .