Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 
Poezi -  <1 - 2 - 3

 

Pesë poezi nga libri “Sytë e gurtë të erës” (vazhdim)
 
 
të poetit Adem Zaplluzha
 
 
C:\Users\Adem Zaplluzha\Desktop\Adem-Zaplluzha.png

 

 

 

HERËT A VONË


 

Atje ku më mbetën kujtimet

Ndoshta do të kthehem një ditë

Ky shi i mërzitshëm

I paska harruar rrugët


 

Ndoshta përsëri do bie sonte

Një shtrezë e kristaltë

Te flokët e mjegullave


 

Me ngashërim po qanë një portret

Herët a vonë

Do zgjohemi të dehur

Nga një gjumë i përdalë


 

Më duket se

Pritëm një kohë të gjatë

Pritëm aq shumë

Sa që na u gurëzuan ëndrrat


 

Nga majat e kujtesës

Po afrohet si hije  verdhë

Një vegim i harruar kaherë
 

Më duket se dje ishte herët

Kurse sot tepër vonë

Për të çelë një lule në shpirtin e gurit


 

Lumi i pikëllimit

Ka kohë që nuk buron më

Asnjë pikë uji

Nuk rrjedh më nëpër rrënjët e rrapit 

TE PEMËT


 

Një pasqyre e verdhë rrinte mbështjellë

Me një ëndërr të leckosur   

Dhe me një shami të grisur

Ku flinin buzët e tua të njoma


 

Te pemët një zog mali

Me mendime të shthurura

I këndonte një serenatë gjetheve

Kur qante era


 

Një kumri krah thyer

Me qindra vjet ëndërronte

Të fluturoi deri te retë e bardha

Me një shportë prej mjegullave


 

Mëngjeset mbi një anije të vetmuar

I krihnin flokët kaçurrela të hënës

Te fanari i boshatisur prej njerëzve

Me dënesja qante një peshkatar


 

THUA SE ISHTE POET


 

Dashuria e tyre

Ishte e pakrahasueshme

Jetuan ashtu siç deshën vet

Ajo i krihte flokët

Nën qerpikët

E hijes së hënës

Kurse ai

Çmendurisht dashuronte

Thua se ishte poet 

NGA KY IDIL I RRALLË


 

Më duket se ishte dikur

Një ëndërr e mirë

Lumi gurgullonte si shpirti i erës

Ne s’flinim

Zgjoheshim të gdhirë

Dhe si një serenatë dëgjoheshin

Trokitja e derës së pasme


 

Me aromë borziloku

Vinte një freski nga malet

Shushuritja e gjetheve

Mes guralecëve s’ndalej

Nga ky idil i rrallë

Thua se orë e çast  

Do shndërrohet në përrallë


 

TI POET PASKE FAT

Kalova nëpër një mal me shkurre

Çdo lloj peme

Para sysh rrokullisa

Ti i përngjaje një fluture

Dhe si pa kokë

Pas teje atë çast u nisa


 

Kur arrita menatë

Te disa porta të mbyllura

Atëherë kuptova se sa e ngratë

Qenka  galaktika

Thash me veti

Ti  poet paske fat

E hase yllin tënd kur doli nga drita
Filozofi
 
dhe
letërsi
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

histori
tradita
vështrime
debat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


     
     

 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .